Haberler

Ahmet Saim Kılavuz Kimdir? Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Oldu!

Güncelleme:

Ahmet Saim Kılavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre Bursa Uludağ Üniversite rektörü oldu. Peki Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz kimdir? Kaç yaşındadır, nerelidir? İşte Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz hakkında merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sedat Murat, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı. Bu atamalar sonrasında Uludağ Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz kimdir merak edilmeye başlandı. İşte Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un hayatı...

AHMET SAİM KILAVUZ KİMDİR?

Ahmet Saim Kılavuz, 5 Ağustos 1954 tarihinde Aydın Bozdoğan'da doğdu. İlkokulu Bozdoğan'da bitiren Ahmet Saim Kılavuz, İmam Hatip Lisesini 1971 yılında Ankara ve Denizli'de tamamladı. Çalışma hayatına Bornova Müftülük Murakıbı olarak 1972 yılında başladı.

Ahmet Saim Kılavuz,İzmir Yüksek İslâm Enstitüsünü (1975) bitirdikten sonra İzmir İmam Hatip Lisesinde öğretmen olarak görev aldı. 1977 yılında Bursa Yüksek İslâm Enstitüsüne kelam ve İslâm düşüncesi asistanı olarak atandı. İslâm Enstitüsünün İlâhiyat Fakültesine dönüşmesinden sonra, çalışmalarını kelam öğretim görevlisi olarak sürdürdü.

1983'te "İman ve Küfür Arasındaki Sınır" adlı teziyle doktorasını tamamlayan Ahmet Saim Kılavuz,1984 yılında aynı anabilim dalında yardımcı doçentliğe atandı. 1989'da doçent, 1995'te profesör oldu. Çeşitli dönemlerde bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idarî görevler üstlendi. Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı olarak da görev yaptı.

Ahmet Saim Kılavuz makalelerini, 1987'den itibaren UÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi ile ortak kitaplarda yayımladı. İslâm'da İnanç İbadet ve Günlük Yaşayış Ansiklopedisi ve TDV İslâm Ansiklopedisinde çeşitli maddeler yazdı. Ayrıca Kelâm (1998) ve Akaid (1998) adlı iki ders kitabı vardır.

ESERLERİ

Ebu Seleme es-Semerkandî ve Akaid Risâlesi (1989),

Anahatlarıyla İslâm Akaidi ve Kelâma Giriş (1993),

İman-Küfür Sınırı (1994),

İslâm İnancında Cin (1984),

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Kaynak Kitap (H. Algül, O. Çetin, A. Köten ile, 1995),

Üniversite ve Köy Gençliğinin İnanç Problemleri Üzerine Alan Araştırması - Bursa Çevresi (Tevk Yücedoğru ile, 1998),

99 Soruda İslâm Akaidi (1998).

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Uludağ Üniversitesi Saim Kılavuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title