Haberler

AHMET BUDAK'IN İSMİ LİSEDE YAŞATILACAK

Güncelleme:

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında yaşamını yitiren 26. Dönem AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın ismi liseye verildi.

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde Pkk'lı teröristlerin saldırısında yaşamını yitiren 26. Dönem AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın ismi liseye verildi.

Şemdinli'de 14 Eylül 2016'da evinin kapısının önünde Pkk'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 26. Dönem AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın ismi ilçedeki lisede yaşatılacak. Hakkari Valiliği kararıyla Şemdinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin adı 'Şehit Ahmet Budak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' olarak değiştirildi. İlçe Kaymakamı Muhammet Tugay, Belediye Başkanı Tahir Saklı, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ve Budak'ın ailesi, okulu ziyaret etti.

Budak'ın 2016 yılında bölücü terör örgütü tarafından bayram sabahı evinin önünde ailesinin yanında şehit edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Tahir Saklı, "Ahmet Budak bizim bir arkadaşımızdı, bu davanın bir ferdiydi. Bugünün huzurunda onun çok payı var. Hem öğrencilerle hem de fakir ailelerle ilgili ciddi destekleri olmuştu. Malum kim bu ülke için taş üzerine taş koyarsa mutlaka terörün hedefinde oluyor. Rahmetli Ahmet Budak şerefiyle yaşadı, şerefiyle de şehit oldu. Böyle bir okula isminin verilmesini talep ediyorduk. İnşallah onun mirasında güzel öğrenciler yetişecek ve davasını sonsuza dek yürütecekler. Rahmetli bu ülkede ezanlar dinmesin, bayraklar inmesin, ülke bölünmesin diye canını verdi. Biz de inşallah bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ahmet Budak'ı her fırsatta anacağız". dedi.

Ahmet Budak'ın ağabeyi Mehmet Budak da kardeşinin hak yolunda yürüyen ve gençlere rehberlik eden biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şehit edilmesindeki en büyük etken devletine milletine sadık olmasıydı. Gençlere rehberlik eden, hak yolunda yürüyen bir insandı. Bu yüzden PKK terör örgütü tarafından hedef halindeydi ve bir bayram sabahı çocuklarının gözleri önünde şehit edildi. Şehit edilişinden sonra bizleri unutmayan başta Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, valimize ve kaymakamımıza teşekkür ederim. Şehidimizin adını bu okula verdiler ailece çok mutlu olduk. İnşallah bu okuldan onun izinde yürüyecek gençler çıkacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Budak AK Parti Şemdinli PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title