Haberler

Ahlat'ta Sivil Savunma Günü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim gösteren Ergezen Anaokulu, Ergezen İlkokulu ve Ergezen Ortaokulu tarafından “Sivil Savunma Günü” nedeniyle bir program düzenlendi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim gösteren Ergezen Anaokulu, Ergezen İlkokulu ve Ergezen Ortaokulu tarafından "Sivil Savunma Günü" nedeniyle bir program düzenlendi.

Ergezen İlkokulu konferans salonunda düzenlenen programa Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat MYO Müdürü Harun Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, daire amirleri, davetliler ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun sosyal bilimler öğretmeni Nazan Görgen yaptı. Görgen, Bitlis ilinin 1. derecede tehlikeli deprem bölgesinde olup tarihsel dönemde yıkıcı depremlere maruz kaldığını vurgulayarak, "Son yüzyılda il sınırları içerisinde küçük çaplı depremler meydana gelmiş olsa da bölgede daha büyük depremler üretecek fay sistemleri bulunduğu, Güneydoğu Anadolu bindirme kuşağı üzerinde bulunan Bitlis ilinin Mutki ile Hizan ilçelerinde yüksek heyelan ve kaya düşmesi riskinin olduğu, il genelinde su baskını olaylarının merkez, Adilcevaz, Mutki, Güroymak ve Hizan ilçelerinde daha yoğun. Türkiye'de il merkezinde çığ riskine sahip olan iki ilden birisinin Bitlis olduğunu ve hatta Bitlis ilinin en fazla çığ olayı gözlenen il olduğunu biliyor muydunuz? Aslında bunları bilmekten daha da önemlisi şu; galiba üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasının tamamı aynı felaketlerle ciddi risk altındayken, bu felaketler başımıza geldiğinde ne yapacağımızı biliyor muyuz? İşte bugün burada bu sorulara ve sorunlara dikkat çekmek ve sivil savunmanın önemi hakkında farkındalık oluşturmak adına burada toplanmış bulunmaktayız. Her yılın 28 Şubat günü ve izleyen hafta ülkemizde Sivil Savunma Günü ve Haftası olarak kutlanmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi sivillerin her türlü tehlikeye karşı yaptıkları savunma çalışmalarından ileri gelen bu özel gün; düşman saldırılarına karşı ve doğal afetler sonrasında halkın can ve mal kaybının en az seviyeye indirilmesi, hayati önem taşıyan her türlü resmi ve özel kuruluşların korunması, halkın moralini yüksek tutmak için alınacak her türlü tedbir ve kurtarıcı tedbir ile faaliyetleri ihtiva eder" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler ile özlü sözler okunarak skeçler oynandı. Düzenlenen programda ayrıca öğrencilerin "Sivil Savunma" ve ilçede meydana gelebilecek doğal afetlerin konu aldığı ilçe halkıyla yapılan röportajlar izletildi. Daha sonra doğal afetlerin anlatıldığı slayt gösterisi davetlilere izletildi. Düzenlenen program öğrenci ve öğretmenlerin seslendirdiği şarkı ve türkülerle son buldu. Program sonunda davetlilere ikramda bulunulurken Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve diğer davetliler programda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivil Savunma Günü Harun Koçak Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title