Haberler

Ağrı Seçime Hazır

Kentte yarın yapılacak yerel seçimler için seçmenlerin oy kullanmaya büyük ilgi göstermesi bekleniyor Belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için merkez ile köylerde 79 bin 498 seçmen, 310 sandıkta oy kullanacak Seçmenlerden Abdülmüttalip Aslan: "Ağrı'ya şu ana kadar sadece iki başbakan geldi.

Ağrı'da, yarın yapılacak seçimler için sandık başına gidecek seçmenler, hizmetin, özgürlüğün ve demokrasinin kazanmasını temenni ediyor.

Kentte iki aydır hummalı çalışma yürüten partiler, seçime en iyi şekilde hazırlanmayı hedefliyor. Bu kapsamda, AK Parti, BDP ve Saadet Partisi tarafından farklı günlerde Ağrı Adliye Sarayı Dörtyol Kavşağı'nda mitingler düzenlendi.

Şehre gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar ve çeşitli partilerin yöneticileri ile milletvekilleri Ağrı'da ev ev, sokak sokak gezerek, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi, kazınılması halinde yapacakları projeleri anlattı.

Partiler çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların da yarın yoğun katılımla sandık başına gitmesi bekleniyor.

Belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için merkez ile köylerde 79 bin 498 seçmen, 310 sandıkta oy kullanacak.

Seçmenlerden 60 yaşındaki Abamüslüm Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte seçimler iptal edildiği için yarın ikinci kez sandığa gideceğini belirterek, " Ağrı'ya güzel yatırımlar geliyor. Başbakanın büyük destekleri var. Hizmet kazansın, barış kazansın. Her şey barış için. Ailece sandığa, coşkuyla gideceğiz. Oyumuzu kullanıp geleceğiz. Oy vicdandır" diye konuştu.

Muhittin Tekdal da seçimlerin vatana, millete huzur getirmesini temenni ederek, "Hangi parti kazanırsa kazansın bizim için önemli olan hizmettir, huzurdur. Hayırlısı olur inşallah" dedi.

Abdülmüttalip Aslan da 82 yaşında olduğunu ve uzun yıllar MHP il başkanlığı görevinde bulunduğunu söyleyerek, " Ağrı'ya şu ana kadar sadece iki başbakan geldi. Biri rahmetli Menderes astılar, biri de Tayyip Erdoğan. Burada çalışma yapılıyor ama millet bunu inkar ediyor. Tarihte bizim Kur'an'ımızı yırttılar, cami kapattılar, hocaları dövdüler. Biz bunları hep gördük, yaşadık. Bir daha yaşanmasın. Ben MHP'liyim ama burada güçlü olmadığı için oyumu AK Parti'ye vereceğim" şeklinde konuştu.

"Biz barış istiyoruz, analar ağlamasınlar"

Aslan, şu ana kadar birçok oy kullandığını belirterek, "Biz barış istiyoruz, analar ağlamasınlar. Bunlar yalan söylüyorlar, barış istemiyorlar. Çocukları kaçırıyorlar, onu, bunu kaçırıyorlar, bu iyi bir şey değil. Ben de Kürt'üm. Bu Kürt-Türk meselesi değil, bu Ermeni meselesidir" dedi.

Ömer Aras da başka bir kentte yaşadığını ve seçimlere destek için Ağrı'ya geldiğini ifade ederek, yarın yapılacak yerel seçimlerin ülke için Ağrı için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"Biz isteyerek gideceğiz, oyumuzu kullanacağız"

Kenan Çetin de seçimi huzur ve refah içerisinde olmasını dileyerek, kentte üç aydır seçim çalışmalarının yürütüldüğünü, kent için hayırlı olanın kazanmasını kaydetti.

Çetin, "Seçimler ikinci kez yapılıyor. Bu konuda çok şanslıyız çünkü memleketimize ilgi oldu. Ulusal, yerel basın, bakanlarımız her gün Ağrı'da. Diğer partilerin vekilleri her gün burada. İnşallah Ağrı'ya bu seçim çok müjdeli, güzel  projelerle memleketimiz iyi hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Servet Aslan da Ağrı'da 30 Mart seçimleri sonrası iptal edildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Her iki partinin de itirazı vardı bu konuda. Tabii ki seçimin yenilenmesi Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla oldu. Vatandaş olarak istediğimiz Ağrı'da sandık başına gidilmesi. Biz isteyerek gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Ağrı'nın istikrar ve yatırıma ihtiyacı var. Bu konuda vatandaş takdirini doğru kullanırsa seviniriz. Aile olarak dört seçmeniz ve hepimiz gideceğiz." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Servet Aslan Ak Parti Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title