Haberler

"2. Ulusal Foto Safari Yarışması"na fotoğraf tutkunları yoğun ilgi gösterdi

Güncelleme:

Ağrı Valiliği, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla "2. Ulusal Foto Safari Yarışması" düzenledi.

Valilik koordinesinde "Serhat Şehrinde Doğa ve İnsan" sloganıyla gerçekleştirilen yarışmaya 45 fotoğraf sanatçısı katıldı.

Araçlarla İshak Paşa Sarayı, Ağrı Dağı, Diyadin Murat Kanyonu, Kudret Köprüsü ve Ağrı Dağı eteklerine götürülen fotoğrafçılar, Nuh'un Gemisi'ne ait izlerin bulunduğu iddia edilen Doğubayazıt ilçesindeki Telçeker köyünü de ziyaret etti.

Türkiye-İran sınırında 60 metre derinliğindeki vatandaşlar arasında "Meteor Çukuru" olarak bilinen bölge ile Balık Gölü'ne giden fotoğraf sanatçıları, gezdikleri yerlerde en güzel fotoğrafları çekebilmek için çaba gösterdi.

Yarışmacıların gezdiği tarihi ve doğal yerler, AA ekibince drone ile görüntülendi.

"İlimizin tanıtımına büyük katkı sunacak"

Fotoğraf çeken yarışmacılara zaman zaman eşlik eden Vali Osman Varol, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini daha iyi tanıtmak amacıyla yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Yurdun birçok bölgesinden fotoğraf tutkunun kente geldiğini belirten Varol, şöyle konuştu:

"Foto Safari yarışması, ilkbaharla başlayıp sonbahar ve kış mevsimini de kapsayacak şekilde devam edecek olan, Doğubayazıt İshak Paşa ve Sanat etkinlikleri adında toplanacak bir etkinlik dizisinin başlangıcıdır. Salgının biraz uzaması nedeniyle, bunun bir kısmı bu sürecin içerisine denk geldi. Foto Safari yarışmamıza çok ciddi bir başvuru oldu fakat sayıyı kısıtlamak zorunda kaldık. Buna rağmen çok iyi fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf tutkunları katıldı."

Bu yarışmanın ilin tanıtımına çok büyük katkısının olacağını kentin hem ülke hem dünyada daha faza tanınacağını vurgulayan Varol, insanların bu tarihi ve doğal güzellikleri gelip yerinde görmesi gerektiğini belirtti.

Foto Safari yarışmasını her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istediklerini aktaran Varol, şunları kaydetti:

"Sonraki yıllarda pandemi etkisi olmadan daha fazla katılım olmasını istiyoruz. Daha yoğun ve iyi bir programla, sürekli geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Bunun ilimize çok büyük faydalar getireceğine inanıyoruz. Ağrı tarafından Balık Gölü'ne gelen yolla ilgili problem var ve buranın asfalt yapılması için ciddi çabalarımız var. Göl kenarında tesisleşmeyi artırmak için burada bulunan işletmelerimizin olanaklarını geliştirmek ve yeni tesislerin ilave olması için gayretlerimiz var. Turizmle ilgili bir potansiyeli harekete geçirmek birkaç günde olacak bir şey değil. Bu bir imaj, yoğun ve zaman alacak çalışmaların meselesidir. Biz kendi görev dönemimizde elimizden geldiğince bu ivmeyi başlatmayı ve bizden sonrasında da devamını sağlamayı istiyoruz."

"Gördüğümüz güzellerden etkilendik"

Fotoğraf Organizasyonları Derneği (Foton) Başkanı ve jüri üyesi Coşkun Aral, kentin her açıdan birçok zenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, ülkenin keşfedilmemiş en güzel göllerinden biri olan Balık Gölü ve çevrecindeki zengin floradan çok etkilendiklerini aktardı.

Ağrı Dağı'nı herkesin bildiğini ve efsanelere konu olduğunu dile getiren Aral, "İnancı vesilesiyle Ağrı Dağı'na bakıp enerji dolduran ve buraya gelmek için çaba gösteren milyonlarca insan var dünyada. Burası, Türkiye turizminin başlangıç noktası diyebilirim. Nuh'un meşhur gemisinin izinin olduğu bir yer düşünün. Hemen yanı başında bütün bu doğada birbirinden farklı jeolojik oluşumları görebileceğiniz bir zenginlik ve bu zenginlik içerisinde insanlık tarihinin en önemli izleri vardır." ifadelerini kullandı.

Giresun'dan yarışmaya katılan fotoğraf tutkunu Sura Koser ise Nuh'un Gemisi'ne ait izlerin bulunduğu alanı gezerken çok etkilendiğini, Ağrı Dağı'nın manzarasına hayran kaldığını belirtti.

3 gün sürecek etkinliğe katılan 45 yarışmacının çektiği fotoğraflar, jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve dereceve girenlere ödülleri verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Valiliği Balık Gölü Ağrı Dağı Ağrı Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title