Haberler

Ağabeyi Boyun Fıtığı Ameliyatından Sonra Öldü, Doktor Hakkında Dava Açtı

Konya'da Özel Bir Hastanede Boyun Fıtığı Ameliyatı Olduktan Sonra Komaya Giren 40 Yaşındaki Hasan Hüseyin Çelikçi, 14 Gün Bitkisel Hayat Yaşadıktan Sonra Yaşamını Yitirdi.

KONYA'da özel bir hastanede boyun fıtığı ameliyatı olduktan sonra komaya giren 40 yaşındaki Hasan Hüseyin Çelikçi, 14 gün bitkisel hayat yaşadıktan sonra yaşamını yitirdi. Ailesi yapılan ameliyatta ihmal olduğunu ileri sürürerek operasyonu gerçekleştiren doktor hakında hukuk mücadelesi başlattı. Ameliyatı yapan Op. Dr. H.T. ise ihmallerinin bulunmadığını belirtti.

AMELİYATA GİTTİ HAYATINI KAYBETTİ

Konya'da yaşayan evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Hasan Hüseyin Çelikçi, boyun fıtığı rahatsızlığı dolayısıyla özel bir hastanede Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. H.T. muayene oldu. Öğrencilere gitar dersi vererek hayatını kazanan ve ameliyat olması gerektiği belirtilen Hasan Hüseyin Çelikçi, 1 Ekim 2010 tarihinde doktor H.T. tarafından saat 14.00'da ameliyata alındı. Yaklaşık yarım saat süren operasyonun adından özel odaya çıkarılan Çelikçi, ameliyattan sonra nefes alıp vermekte zorlanmaya başladı. Hastane odasında oksijen tüpü takılan Çelikçi'nin durumu daha ağırlaştı. İddiaya göre nefes almakta zorlanan ve vücudu şişmeye başlayan Çelikçi acil olarak yeniden ameliyathaneye alındı. Yapılan müdehalelere rağmen durumunda değişiklik olmayan ve komaya giren Çelikçi, Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 14 gün bitkisel hayat yaşayan Çelikçi yaşamını yitirdi.

SORUMLULAR CEZASINI ÇEKSİN

Ağabeyinin fenalaştıktan saatler sonra Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildiğini ileri süren Yusuf Çelikçi, kardeşinin ölümünden ameliyatı yapan doktorun sorumlu olduğunu ileri sürdü. Yaklaşık 1,5 ay önce ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında tazminat ve ceza davası açtıklarını belirten Yusuf Çelikçi, "Şimdi hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz. Kendi gayretimizle hakkımızı bulmaya çalışacağız. Çünkü burada bir ihmal varsa herkes cezasını çekmeli. Abimin benim gözümün önünde çok acı bir şekilde hayatını kaybetti." dedi.

KAN PIHTILAŞMASI SONUCU ÖLDÜ

Ameliyatta herhangi bir ihmalinin bulunmadığını ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. H. T. ise, şunları söyledi:

"Ameliyat gayet başarılı geçti. Ameliyattan 5-6 saat sonra vücudunda kan birikintisi olmaya başladı. Biz bu kanı boşalttık. Sonra tekrar kan dolmaya başladı. Buna da müdehale ettik. Hasta daha sonra kusmaya başladı. Kusmuğunu yutunca nefessiz kaldı. Biz de hastaya solunum desteği sağladık. Sonra durumu ciddileşince reaminasyon bülümüne aldık. Gece 02.00'a kadar ben bizzat hastanın başında bekledim. Sonra Numune Hastanesi'ne sevk ettik. Burada yapılan tetkiklerde kanında pıhtılaşma olduğu belirlendi. Bu hastalıktan sonra böbrek ve karaciğer iflas etme noktasına gelir. Bizim hiç bir ihmalimiz yok. Ameliyatta gayet başarılı geçti. Aynı gün taburcu olmak istemişti. Ben de anestezinin etkisi ile çıkmasına izin vermemiştim. Hastanın ölüm nedeni ise damar içindeki kanın pıhtılaşması. Aile beni ihmalim olduğu gerekçesi ile mahkemeye verdi. Mahkemeyi de bizzat kendim istedim. Ben suçsuz olduğuma inanıyorum. Tazminat ve ceza davası açtılar. Ben suçluysam cezamı çekmeye hazırım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title