Haberler

Afyonkarahisar MHP'den 300 İstifa

AFYONKARAHİSAR'da aralarında eski bakan, eski milletvekili ve eski belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 300 kişi MHP'den istifa etti.

AFYONKARAHİSAR'da aralarında eski bakan, eski milletvekili ve eski belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 300 kişi MHP'den istifa etti.

Afyonkarahisar'da MHP'den istifa kararı alan grup kent merkezindeki bir kongre salonunda toplandı. Grup adına konuşan eski İl Başkanı Alper Yağcı, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in kurma çalışmaları içerisinde olduğu partiye destek vermek için istifa ettiklerini söyledi. MHP içinde demokratik haklarını kullanarak kongre yapılmasını talep ettiklerini ancak bu taleplerinin keyfi olarak reddedildiğini savunan Yağcı, "Türk milliyetçilerinin parlamenter sistemden yana tavır ortaya koyarak referandum sürecinde vermiş olduğu demokrasi mücadelesi milletimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu sebeple yeni bir oluşumu milletimiz istemiş ve yeni partiyi milletimiz kurma arzusu içine girmiştir. Yeni partimizin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesine bağlı olacağına inancımız tamdır. Bu sebeplerden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyaset yapan Türk İslam davasına ömrünü adamış insanlar olarak yüreğimiz buruk ama doğru olduğuna inancımız tam olarak Sayın Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyoruz" dedi.

Yağcı, istifa edenlerinin sayısını ise 300 olarak açıkladı.

"ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜZÜ KİMSE TARTAMAZ"

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP'den ayrılış sebeplerini anlattı. Akcan, "Ülkücü hareketin siyasi otağı bildiğimiz, demokratik bir anlayış içerisinde yönetildiğini, yönetilmesi gerektiğini beklediğimiz Milliyetçi Hareket Partisi'nde son dönemlerde bunu göremediğimizden ve önümüzün kesilmesinden dolayı yeni bir arayış içerisine girmek zorunda kaldık. Hepimiz ülkücüyüz, milliyetçiyiz. Hiç kimse bizim ülkücülüğümüz yargılayamaz, ülkücülüğümüzü tartamaz. Bu anlayış içerisinde siyaset hayatımızı sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"HÜZÜNLÜYÜZ"

Eski MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Telek, istifalar nedeniyle hüzünlü olduklarını, yeni oluşumun içerisinde olmalarından dolayı da sevinçli olduklarını aktardı. Telek, "Yaşımıza göre en az 40- 45 yıldır bir hareketin içerisinde olan, sıkıntı çeken, cezaevlerinde çile çeken ve 5 bin şehidi olan bir siyasi hareketin Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyoruz. Bunun için hüzünlüyüz. Yeni bir hareketin içerisinde olmamızdan dolayı da sevinçliyiz" dedi.

"KINALI ELİYLE TOKADI VURACAK"

MHP Çobanlar eski İlçe Belediye Başkanı Sefa Değirmen de "Sayın Meral Akşener bugün için bizim genel başkanımız, cumhurbaşkanlığı için adayımız olan tek kişidir. ve Meral Akşener o kınalı eliyle Tayyip Erdoğan'a tokadı vuracaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından istifa dilekçeleriyle kameralara poz veren MHP'liler imzaladıkları istifa dilekçelerini merkez ilçe seçim kurullarına gönderdi. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Meral Akşener Alper Yağcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title