Haberler

Afrin'deki Mehmetçiklere Osmanlı'nın Sefer Yemeği Dağıtılacak

Çorum’un İskilip Belediyesi tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik sınır ötesinde devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan askerlere Osmanlı’da sefer yemeği olarak da bilinen İskilip Dolması dağıtılacak.

Çorum'un İskilip Belediyesi tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik sınır ötesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere Osmanlı'da sefer yemeği olarak da bilinen İskilip Dolması dağıtılacak.

Kilis'te Cumartesi günü verilecek olan yemekte 41 kazan İskilip dolması yapılarak bölgedeki askerlere ikram edilecek.

Hafta sonu verilecek yemek öncesi aşçıların da içinde olduğu 25 kişilik ekip İskilip'ten bugün mehter takımı ve dualarla uğurlanarak yola çıktı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende bir konuşma yapan İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip halkının da desteğiyle 20 gün önce Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'a bir yazı göndererek, İskilipliler olarak Osmanlı sefer yemeği olan İskilip Dolması'nı Afrin'de Mehmetçiğe ikram etmek istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini ifade ederek, "Yazmış olduğumuz yazı bugün itibariyle bugün gerçekleşiyor" dedi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Başkan Çatma, bütün Hıristiyan, Ermeni, Yahudi aleminin Türkiye'ye diz çöktürmek için büyük gayret ve çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu nedenle herkesin bir olması, beraber olması ve devlete sahip çıkmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Çatma, "Bütün dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde. Ülkesine, devletine sahip çıkıyor mu diye bizi gözetliyorlar. İşte bu nedenle çorbada bizim de tuzumuz olsun diyerek böyle bir organizasyona gittik.Her platformda eşitlikten, demokrasiden insan haklarından bahseden Avrupa, Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda söz konusu Türkiye olunca çifte standart uyguluyor. Yazıklar olsun bu çifte standardı uygulayan ülkelere. Bugüne kadar Türkiye'yi her platformda dost olarak ilan eden Amerika Birleşik Devletleri PYD'ye, PKK'ya, YPG'ye, DEAŞ'a 4 bin Tır silah yollayarak Türkiye'ye diz çökertmek istiyorlar. Yazıklar olsun böyle dostlara. Lanet olsun böyle dostlara. Sen 10 bin kilometre öteden geleceksin Suriye topraklarına çökeceksin daha sonra Türk milleti, Mehmetçiği sınır boyunda güvenliği sağlayacak sende Türkiye geri çekil diye telkinde bulunacaksın. Bu çifte standartları anlamak mümkün edğil. Onun için bizler bir ve beraber olacağız. Hristiyan aleminin, Yahudi aleminin dini liderleri bir Hıristiyan'ın burnu kanadığında dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Ancak Filistin şuan işgal altında. Mısır, Libya, Afanistan, Pakistan, Irak Suriye hepsi kan gölü. Bunlara kimsenin gıkı cıkmıyor. Dini liderleri de mazlumların yanında olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Çatma, "Bölünmeyeğiz. Birlik olacağız. Dik olacağız. Devletimizin yanında olacağız. İfadelerini kullandı.

Uğurlama İskilip Kaymakam Vekili emre Dündar, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Yusuf Ahlatcı ve Murat Günay, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek, MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İskilip Çorum Afrin TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title