Haberler

Afrika Medya Liderleri Forumu

Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Kışlakçı, Afrika Medya Liderleri Forumu'na katıldı Kışlakçı: "Afrika kendi medyasını arıyor. Kıta AA'ya büyük umut besliyor"

Anadolu Ajansı (AA) Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, Afrika Medya Liderleri Forumu'nda AA'yı temsil etti.

Bu yılki teması "Medya ve Afrika Rönesansı" olan ve 6-7 Kasım tarihleri arasında Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen Afrika Medya Liderleri Forumu hakkında açıklamada bulunan Kışlakçı, "2 gün boyunca çok verimli temaslarda bulunduk. Afrika ve kıta dışından 950 medya kuruluşunun temsil edildiği forumda yaptığımız ikili ve çoklu görüşmelerden edindiğim intiba şu: 'Afrika kendi medyasını arıyor. Kıtayı dünyaya tanıtacak doğru bir mecraya ciddi ihtiyaç duyuyorlar.' Görüştüğümüz Afrikalı gazeteciler, batılı haber ajanslarının Afrika kıtasıyla ilgili haberlerinin sürekli olumsuz olduğunu ve bu yüzden Anadolu Ajansı'na ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler" dedi.

Kışlakçı, "Bu forum vesilesiyle bir kere daha anladık ki AA'nın bu kıtada daha etkin hale gelmesi ve diğer uluslararası haber ajanslarının Afrika halkları üzerine yaptığı operasyonel ve yanlı haber döneminin ivedilikle son bulması gerekiyor. Kıta siyasileri ve gazetecileri AA'ya büyük umut besliyor" dedi.

Etiyopya'nın günlük gazetelerinden The Daily Monitor'ün yazı işleri müdürü Girmaye Kebede, Anadolu Ajansı'nın son dönemde yaptığı atılımları yakından takip ettiklerini belirterek, AA'nın dünya haberciliğine yeni bir standart getirdiğini dolayısıyla tarafsız ve ön yargısız haberciliğiyle AA'yı Afrika'da daha etkin olarak görmek istediklerini söyledi. Bunun için gerek kişisel ve gerekse kurumsal boyutta her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Kebede, AA'nın son bir kaç ay içinde Afrika haberleri ile büyük ilgi gördüğünü söyledi ve AA'nın Afrika rönesansına büyük katkı sunacağını ifade etti.

Etiyopya Dışişleri Bakanı Dr. Tedrus Adhanom ve Enformasyon Bakanı Redwan Hussein, forum çıkışı AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Anadolu Ajansı'nın Afrika kıtasına açılımından çok memnuniyet duyduklarını ve AA'nın Afrika gerçek sesi olmasını istediklerini belirtti. AA'yı son aylarda Nil Nehri hakkında yaptığı haberlerle tanıdıklarını ifade eden bakanlar, AA'nın tarafsız yayıncılığının kıta medyasında büyük değişim meydana getireceğini bildirdi. Türkiye ile siyasi ve ticari ilişkilerinin de her geçen gün artış gösterdiğini belirten Adhanom, AA ile birlikte ilişkilerin daha da büyüyeceğini söyledi.

İki gün süren ve genel amacı Afrika medyası içerisinde daha fazla profesyonelliği, mali sürdürülebilirliği, teknolojik uyumluluğu ve sosyal sorumluluğu desteklemek olan foruma Kışlakçı'nın yanısıra foruma Anadolu Ajansı Tunus Temsilcisi Faruk Tokat da katıldı.

İlki 2008 yılında Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlenen Afrika Medya Liderleri Forumu (AMLF) Afrika medya sektöründen çok sayıda ismi ağırlayarak her yıl farklı bir başlıkta medya ile ilgili gündem oluşturuyor. Afrika Medya İnsiyatifi'nin(AMI) en önemli programı olan Forum Afrika'daki dört önemli kurumun (Afrika Gelişim Bankası Grubu (AFDB) Afrika Birliği (AU), Afrika Kapasite İnşa Derneği (ACBF) ve Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu) ortaklığı ile düzenleniyor. - Addis Ababa

Kaynak: AA / Güncel

Turan Kışlakçı Anadolu Ajansı Etiyopya Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title