Haberler

Aesob'tan Yapılandırma Toplantısı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun ve Mükellef Hakları İletişim Müdürü Orhan Zıngal, AESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanları'nın katıldığı toplantıda 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında bilgilendirme yapıldı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yeni yapılandırmanın kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini belirterek, "Esnafımızın kamuya olan borç yükü azalacak. Bu yapılandırma ile esnafımız biraz olsun rahatlayacak" dedi.

Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun da yapılandırmanın vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zammı faizlerini üçte iki oranında azalttığını açıkladı.

Kamuya olan borç yükü azalıyor

Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, "Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan esnafımız yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Yapılandırma devam ettiği sürece, borcu yoktur belgesi alınabilecek. Araçların fenni muayeneleri yaptırılabilecek. 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre ödenebilecek. Önceki yasa çerçevesinde borcunu yapılandıran esnafımızın, 1 Temmuz 2016 - 31 Mart 2017 zaman aralığında borçları oluşmuş ise bu borçları için yeni Yapılandırma Kanunundan yararlanabileceklerdir"

"Sürenin uzatılması söz konusu değil"

Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalarında kanun kapsamda yapılandırılabileceğini ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Uzun, "Bu kanundan faydalanmak isteyen esnafımızın, 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları şart. Bu sürenin uzatılması söz konusu değil. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerekiyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Metin Uzun Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title