Haberler

Okul Müdürünün Tacizine Uğrayan 6 Kızdan 'Tacizci Müdür Çıkar mı?' Sorusu

Güncelleme:

İzmir'in Menderes ilçesinde, okul müdürü 66 yaşındaki Adil Ş.'nin, 2.5 yıl önce 'cinsel içerikli film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' ileri sürülen yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenci için Adli Tıp Kurumu 'ruh sağlıkları bozuk' raporu verdi. Yargılanmasına devam edilen Adil Ş., suçsuz olduğunu savunurken, mağdur çocukların avukatı Nuriye Kadan, "Bu sonuç üzücü ama, istismarın olduğunu gösteren bir rapor" dedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ AMA TUTUKLANDI

17 Mayıs 2014 tarihinde jandarmaya yapılan telefon ihbarında, Sancaklı Mahallesi'nde bulunan ilkokulda, 22 yıldır öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası, yargılama sırasında emekli olan Adil Ş.'nin 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel taciz ve istismarda bulunduğu öne sürüldü. Jandarma, yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin ifadelerini psikolog eşliğinde aldı. İfadelerin ardından gözaltına alınan Adil Ş. suçlamaları kabul etmedi, ancak tutuklandı.

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERİP DURUŞMAYI ERTELEDİ

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçen yıl 15 Ekim'de yapılan duruşmasında, toplam 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu emekli öğretmen Adil Ş. ile avukatı Atilla Ertekin, tahliye talibinde bulundu. Mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını ve tutukluluk süresini de dikkate alarak oy birliği ile tahliyeye karar verip, duruşmayı erteledi.


SAADET ÖĞRETMEN YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ

Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özcan'ın BİMER'e şikayeti ile tekrar gündeme geldi. Geçen 26 Haziran'da görülen davanın duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Adil Ş.'yi oy çokluğu ile tutukladı. Mahkeme, yargılama sürecinde mağdur çocukların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine de karar verildi.

SAADET ÖĞRETMEN ANKARA'YA GİTTİ

Verdiği mücadeleyle, öğrencilere yönelik taciz iddialarını Türkiye'nin gündemine getiren öğretmen Saadet Özcan, geçen 10 Kasım'da Ankara'ya gidip burada hem CHP milletvekilleri Tuncay Özkan ve Zekeriya Temizel, hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile görüştü. Bakanlığının davaya müdahil olmasının yanı sıra Bakan Kaya da kabul ettiği Saadet öğretmene destek verdi.


Olayın peşini bırakmayarak sapık müdürün tutuklanmasını sağlayan Saadet Öğretmen'in duruşmadan sonraki bir görüntüsü

BAKAN SAHİP ÇIKTI

Bu görüşmede, çocukların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gideceklerini öğrenen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, onlara sahip çıktı. Tacize uğradıkları belirtilen 6 öğrenci ile yakınlarından 6 kişi için Menderes Belediyesi uçak biletlerini karşıladı. İstanbul'da öğrenciler, yakınları ve avukatlarını karşılayan bakanlık görevlileri, ulaşımdan konaklamaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

TACİZLE SUÇLADIKLARI MÜDÜRÜN SERBEST KALMASINDAN KORKTULAR

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda, uzmanların karşısına çıkan kız öğrencilerden 5'i, 2.5 yıl sonra yaşadıklarını bir kez daha anlattı. Öğrencilerden 1'inin ise daha önce mahkemede ifade verdiği, Adil Ş.'nin ondan sonra tutuklandığı öğrenildi. Öğrenciler, uzmanların tacizle ilgili kendilerine yönelttikleri soruları cevaplandırdı. Travmayı bir kez daha yaşayan kızların, uzmanlara korkuyla, "Anlattıklarımızdan sonra o çıkmaz değil mi?" diye sordukları öğrenildi.

RAPOR: "RUH SAĞLIKLARI BOZUK"

Yaklaşık bir ay önce, Adli Tıp Genel Kurulu, raporunu hazırladı. Uzmanlar, kız öğrencilerin taciz olayından etkilendikleri sonucuna vardı. Raporun sonuç bölümünde, 'Ruh sağlığı bozuk' tanısı yer aldı. Davayı takip eden mağdur öğrencilerin avukatlarından Nuriye Kadan, "Bu sonuç üzücü ama istismarın olduğunu gösteren bir rapor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İstanbul Menderes İzmir 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title