Haberler

Aday Gösterilmeyen Eski Başkan Ademhan, Kalp Krizi Geçirdi

Güncelleme:

HDP İzmir 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili aday listesinden son anda çıkarılan Anadolu Birliği Federasyonu eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan parti yetkilileriyle görüşmek için gittiği Ankara'da kalp krizi geçirdi. Ademhan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenilirken, siyasi durumuyla ilgili olarak bir günde üç yazılı açıklama yapılması dikkat çekti.

Milletvekili aday lislerinin açıklandığı 7 Nisan'da HDP İzmir 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili adayı görünen Anadolu Birliği eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan'ın partinin dün yapılan aday tanıtım toplantısında aday gösterilmediği bildirildi ve yerine çiftçilik yapan Erkan Cengiz aday oldu. Ademhan, bugün sabah saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı. Ademhan bir süre sonra düzeltme yapıp ikinci bir açıklamayı basın kurumlarına gönderdi.

"ADAYLIĞIMIN İPTALİNİ BİR HATA OLARAK GÖRÜYORUM"

İlk açıklamasındaki bazı ifadeleri değiştiren Ademhan şu bilgileri verdi,

"HDP Genel Merkezi, beni Ankara'ya davet ederek, İzmir'de demokrasi ve barış mücadelesine katkı sunmam için milletvekili adaylığı teklif edildi. Silahların sustuğu, barış arayışlarının TBMM çatısı altında güçlendiği bir Türkiye'ye katkı sunmayı görev bildim ve teklifi kabul ettim. İzmir'de adayların tanıtım toplantısı yapılacağı gün de liste de adımın olmadığını öğrendim. Adaylığımın iptali ile ilgili konu bu koşullarda parti içi bir meseledir. Yaşanan süreç ile ilgili daha kapsamlı açıklamayı önümüzdeki günlerde İzmir ve Türkiye kamuoyuna açıklayacağım. Her koşulda ülkemizde barış çabalarının güçlenmesinin elzem olduğunu ısrarla belirtmek isterim. Basın kuruluşlarından, halkımızdan ve dostlarımızdan aldığım yoğun soru ve mesaj karşısında şimdilik böyle bir açıklama yapmayı doğru buldum. Şu anda Ankara'dayım ve YSK ve HDP'nin yetkili organları ile görüşmekteyim. Adaylığımın iptalini bir hata olarak görüyorum ve yapılan hatanın düzeltilmesi ve telafisinin yapılması için gerekli girişimlerde bulunmaktayım. Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecek bu hatanın düzeltilmesi için çaba sarf etmekteyim. YSK ve HDP'den alacağım cevap doğrultusunda partim için, İzmir için, ülkem için en doğru kararı alıp basın kuruluşları ile paylaşıp halkıma ulaştıracağım. Ben demokrasi ve özgürlük mücadelesine güç katmak için geldim. HDP'den adaylığım bu mücadeleye güç katmak içindir."

"HDP'NİN YANIDAYIM"

Ademhan birkaç saat arayla, 3'üncü açıklamayı bazı internet medyasında çıkan haberler üzerine yaptı ve "HDP'nin yanındayım" mesajı vererek, "Demokrasi ve barış mücadelesine inanmış birisi olarak, HDP'yi veya başka bir siyasi partiyi bedel ödetmekle tehdit etmem söz konusu değildir. Basında bu yönlü yer alan haberler tamamen asılsızdır. Şu an itibariyle avukatlarım yayınlanan haberlerle ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatmışlardır. Ferhan Ademhan olarak, adaylığımla ilgili durum ne olursa olsun, HDP'nin barajı aşması ve demokrasiyi güçlendirmesi için çaba sarf edeceğim" dedi.

Bu yazılı açıklamalar yapılırken, Ademhan'ın Ankara'da aşırı strese bağlı olarak kalp kirizi geçirdiği, hastanede kendisine müdahale edildiği, cep telefonu ile konuşmadığı yeğenlerinin yanında olduğu bilgisi verildi. HDP Genel Merkezi'nin adaylıktan çıkarılması konusunda açıklama yapacağı bildirildi.

Anadolu Birliği Federasyonu, İzmir'de 24 Doğu ve Güneydoğu hemşehri derneğinin bir araya gelmesinden oluşuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhan Ademhan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (5)

V Y SMobil-IOS:

Allah büyük şifalar versı

10
4
yanıtYanıtla
kurt olmayan amele:

yasi 40 i gecmis kalp kirizi sigaradandir

2
9
yanıtYanıtla
birindarMobil-ANDROID:

oylar hdp ye hedef yüzde onbeş hdp gümbür gümbür geliyor barajmış ne barajı haydi ordan

8
1
yanıtYanıtla
milliyetci kurtMobil-ANDROID:

güzelllll

0
0
yanıtYanıtla
gerçek:

geçmiş olsun değerli insan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title