Haberler

Acıbadem'den Kültür Evi Kursiyerlerine Meme Kanseri Semineri

Acıbadem Adana Hastanesi tarafından Yüreğir Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Evi’ndeki kursiyerlere “Meme Kanserinde Erken Tanı” konulu bir seminer verildi.

Acıbadem Adana Hastanesi tarafından Yüreğir Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Evi'ndeki kursiyerlere "Meme Kanserinde Erken Tanı" konulu bir seminer verildi.

Hastalığın farkında olmak erken tanı alınmasını sağlıyor

Murat Göğebakan Kültür Evi'ndeki kursiyerlere "Meme Kanserinde Erken Tanı" konulu bir seminer veren Acıbadem Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan, "Kadınlarda sık görülen bu hastalığın farkında olmak ve önemini kavramak hastalığın erken tanı almasını sağlıyor. Toplumda, meme kanserinin sadece ailesinde meme kanseri öyküsü olanlarda görüldüğü gibi yanlış bir düşünce var. Oysaki meme kanseri olan kadınların yüzde 80'inde hiçbir risk faktörü yoktur " dedi. Meme kanserinde en önemli risk faktörünün 'kadın olmak' olduğunu söyleyen Prof. Dr. Orhan Demircan, meme kanserinin sorumlusunun östrojen hormonu olduğunu belirterek "Bu, vücudun kendi salgıladığı bir hormon. Bir de dışarıdan doğum kontrol haplarıyla veya menopozdan sonra tedavi amaçlı hormon ilaçlarıyla alınanlar var. Östrojene maruz kalınan süreç ne kadar uzunsa meme kanseri riski de o derece artıyor" dedi.

Sorun olduğunu düşünen kadınlar hekime başvurmalı

Konuşmasında kadınların meme kanserine karşı neler yapması gerektiğini de anlatan Prof. Dr. Orhan Demircan, özellikle 20 yaşından itibaren tüm kadınların ayda 1 kez adet döneminin bittiği dönemde kendini elle muayene etmesi gerektiğini belirterek, "Kadınların 20-40 yaş arasında 3 yılda bir hekime muayene olmaları gerekir. 40 yaşından itibaren her yıl mamografi, hekim muayenesi ve her ay kendi kendini muayene meme kanserinin erken tanısı için en önemli yöntemlerdir. Ancak bunlar meme ile ilgili herhangi bir şikayeti olmayan kadınlar için geçerli. Memesi ile ilgili sorunu olan kadınların ise meme hastalıklarının tedavisini yapabilen bir hekime başvurmaları gerekir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Göğebakan Yüreğir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title