Haberler

ABD Savunma Bakanı: Irak'a Tekrar Asker Gönderebiliriz

Güncelleme:

Görevini devretmeye hazırlanan Chuck Hagel, "Tüm seçeneklere bakmalıyız bir kısım askerimizin daha gitmesi gerekebilir ama siyasi çözüm şart." dedi.

Görevini Ashton Carter'a devretmeye hazırlanan Abd Savunma Bakanı Chuck Hagel, Cnn'e verdiği röportajda, IŞİD ile mücadelenin sadece askeri yollarla çözülemeyeceğini kaydetti.

Chuck Hagel, Irak'ta IŞİD ile mücadelenin muharip misyon üstlenmese de hava saldırılarının hedeflerinin daha iyi belirlenmesi açısından sahada Amerikan askerini gerekli kılabileceğini söyledi.

"ASKERİ SAVAŞ VAR AMA..."

Tarihe dayanan adaletsizliklerin, çatışmaların ve problemlerin askeri yöntemlerle giderilemeyeceğine işaret eden Hagel, "Bunun askeri bileşeni var tabi ki ama daima siyasi çözümü gerektiriyor" dedi.

"BİR KISIM ASKERİMİZ DAHA ORAYA GİDEBİLİR"

Hagel, bunun yanında sahada Amerikan askeri olmasa bile mücadelenin askeri bileşenin her zaman riskleri de beraberinde getirdiğine dikkati çekti.

Öte yandan IŞİD ile mücadelede ABD'nin Irak'ta ön cephelere Irak güçlerine yardım etmek için muharip olmayan askerler göndermek durumunda kalabileceğini de dile getiren Hagel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm seçeneklere bakmalıyız ve bu, bir kısım askerimizin daha konuşlandırılmasını gerektirebilir. Savaşmak için değil, 6 yıl boyunca Irak'ta ve uzun yıllardır Afganistan'da yaptığımız gibi muharip misyon için değil ama hava saldırılarında (hedeflerin) daha iyi belirlenmesine yardım etmek için."

"HENÜZ O NOKTADA DEĞİLİZ"

Hagel, "Ama şunu söyleyebilirim, daha o noktada değiliz, o noktaya gelir miyiz, gelmez miyiz, onu da bilmiyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ashton Carter Chuck Hagel Irak Sıkıcı Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

KARABASAN:

Oyle ya baktilar cok güvendikleri TSK kagittan kaplan cikinca is gene coninin ustune yikildi

7
6
yanıtYanıtla
Hemal seyfomobilWeb@haberler.com:

Pis kemalistler

7
6
yanıtYanıtla
dericimobilWeb@haberler.com:

Lafa gelince herkes atiyo tutuyo, hadi durdurun isiti. Amerika olmasa samimi söylüyorum dünya birbirinin etini yer. Cevap hazir, zaten bunlari Amerika yapiyo

6
2
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

gonderin tabi birazda kefereler gebersin

4
3
yanıtYanıtla
emin kardeşmobilWeb@haberler.com:

İyi olur.. nevada daki üslerden kontrol edilen insansız hava araçlarıyla adam öldürmek kolay gönder askerini depozitosunu iade etsiler..

0
0
yanıtYanıtla
mehdi ordusu:

asker gondermenize gerek yokki zaten su an sizin egittiginiz pesmerge ve israilin egittigi isid savasiyor ne isiniz var orda

0
0
yanıtYanıtla
ALİ HAYDAR:

OKADAR KAN AKITIP IRAKI ÜÇE BÖLDÜNÜZ . DAHA NE İSTİYORSUN BE GAFİL BIRAKDA İŞLERİNİ ARALARINDA HALLETSİNLER. BİZİM GAFİLLERDE IRAK GİBİ OLMAK İSTİYORLAR. GÖZLERİN KENARLARINA BİRİLERİ KAPAK KOYMUŞ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title