Haberler

ABD Kongresi'ndeki konuşmasında Türkiye'yi hedef alan Miçotakis üç dakika boyunca ayakta alkışlandı

Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Biden ile Beyaz Saray'da görüşmesinin ardından ABD Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştirerek Türkiye'yi hedef aldı. Ankara'nın provokatif duruş sergilediğini ifade eden Miçotakis, Türkiye'nin Yunan hava sahasını ihlal ettiğini iddia ederek Kıbrıs'ta da iki devletli çözüme yanaşmadıklarını söyledi. Konuşmasının ardından Miçotakis, kongrede 3 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve ailesini Beyaz Saray'da düzenlediği resepsiyonda ağırladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin kurulmasının 201. yılını kutladıklarını belirten Biden, Yunanistan'ın ABD'nin önemli bir müttefiki olduğunu kaydetti.

MİÇOTAKİS, ABD KONGRESİ'NDE KONUŞTU

Biden ile buluşmasının ardından ziyaretlerine devam eden Miçotakis, ABD Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin, savunma, ekonomi ve ticaretle şekillendiğini anlatan Miçotakis, ABD'nin Yunan adalarındaki askeri unsurlarından övgüyle bahsetti.

Ukrayna-Rusya savaşı hakkında Putin'in saldırının karşısında durduklarını belirten Miçotakis, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine destek verdiklerini de söyledi.

ABD Kongresi'ndeki konuşmasında Türkiye'yi hedef alan Miçotakis üç dakika boyunca ayakta alkışlandı

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Açıklamalarının devamında Türkiye'nin Yunan hava sahasını sürekli ihlal ettiğini iddia eden Miçotakis, Ankara'nın bölgede provokatif bir duruş sergilediğini ve Kıbrıs'ta da iki devletli çözüme yanaşmadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Buradan tüm otoriter liderlere bir mesaj göndermeliyiz. Bu nedenle son 48 yıldır bizi rahatsız eden bir konuya dikkat etmenizi rica ediyorum. Türkiye'nin işgali ve Kıbrıs'ın bölünmesi... İki devletli çözümü ve Kıbrıs'ın bölünmesini kabul etmeyeceğiz. Yunanistan her zaman komşularına dostluk eli uzatır ancak komşularımızla olan anlaşmazlıklarımızı çözmek için uluslararası hukukta tek bir çerçeve vardır. Ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı ihlal eden hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Buna adalarımız üzerinde yapılan ihlal uçuşları da dahil. Bu yüzden bölgeye askeri teçhizat tedariki konusunda karar verirken, NATO'nun güneydoğu kanadındaki istikrarsızlık riskini göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum"

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Miçotakis'in konuşmasının ardından salonda herkesin ayağa kalkarak 3 dakika boyunca Yunan Başbakanı alkışladığı görüldü.

ABD Kongresi'ndeki konuşmasında Türkiye'yi hedef alan Miçotakis üç dakika boyunca ayakta alkışlandı

ABD Kongresi'ndeki konuşmasında Türkiye'yi hedef alan Miçotakis üç dakika boyunca ayakta alkışlandı

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

Yunanistan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (17)

TT:

Trajikomik bir ülke Yunanistan adlı tiyatro oyununda seyirciler ayakta alkışladı fakat oyun bitip herkes evine dönünce semada yine ayyıldızlı uçaklar Miçotakis i selamladı... Komşun Türk ise tavuğuna kış demeden evvel iki kere düşüneceksin...

24
1
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Miço havalara uçuyorsun ama bugün sırtını sıvazlayanlar yarın tekmeyi basıverir... Zelenskiye dönersin sonra :)

22
2
yanıtYanıtla
Ahmet DEMİRTAŞ :

Kaşınıyor bunlar

16
2
yanıtYanıtla
Kemal Aslan:

Abd turkiyeyi dusman olarak goruyor ve her yerde gostermeye calisiyor benim gorusum turkiye natodan ayrilsin rusya cin turkiye ve diger turk devletleri kendi guclerini birlestirsin natoya karsi bir birlik kursunlar boyle düşmanlık besleyen insanlarla ayni birlikte yer aliyoruz...

5
3
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Abd her dakikası için bir üsbolgesi alır yunanistandan. Sonra micotatakis bağımısiz öldük deyip sevinir. Güney kore ve japonya gibi sözüm ona mutlu ama ülkesi abd nin elinde olur.

5
1
yanıtYanıtla
Nazmi:

Ukraynada alkıslaniyor sonuç????

4
1
yanıtYanıtla
Selim Şahin Şahin:

PKK'yı yıllardır destekleyen İKİYÜZLÜ hain Amerika. Terör devleti İsraili 70 yıldır Filistine karşı her şekilde destekleyen hain.Ukraynanın toprak bütünlüğünden bahsederken, Filistinin topraklarının İsrail tarafından çalınmasına her türlü desteği veren İKİYÜZLÜ Amerika.

4
1
yanıtYanıtla
İsmail Tuncel:

Gaza gelme miço

3
1
yanıtYanıtla
İsmail Tuncel:

Amerika babasının oğlu olsa kimsenin sırtını sivazlamaz

3
1
yanıtYanıtla
Epifiz Bezi:

Dinle bizi yonanistan sataştığınız ülke Osmanlı devletinin varisi Binlerce senelik köklü tarihe sahip bir ülke.Emin olun ki Türkiye Cumhuriyetinin degil Orduya girin emri vermesi.Avcılar ve Atıcılar Kurmay başkanlığına bile emir vermesiyle yonanistanı toz ederler.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title