Haberler

ABD'de Türk İş Adamına "Ellis Adası Şeref Madalyası"

ABD'de Türk iş adamı ve Demokrat Parti yöneticilerinden Murat Güzel, ülkenin saygın ödüllerinden Ellis Adası Şeref Madalyası'na 2018 yılında layık görülen isimlerden biri oldu.

Güzel, Ulusal Etnik Organizasyonlar Koalisyonu sponsorluğunda, farklı alanlarda yaptıkları başarılı çalışmalardan ve göçmenlerin ülkeye katkılarından dolayı her yıl düzenli olarak verilen ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.

Daha önce eski ABD başkanlardan Richard Nixon, Ronald Reagan ve Bill Clinton, Amerika'nın efsane boksörlerinden Muhammed Ali ve ses sanatçısı Frank Sinatra gibi ABD tarihine damga vurmuş isimlerin de layık görüldüğü madalyaya hak kazanan Güzel, konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"ABD'de güçlü bir diasporamız olmalı"

ABD'de Türklerin özellikle sivil toplum kuruluşlarında ve siyasette daha etkin olması gerektiğine vurgu yapan Güzel, "Türkiye'nin ABD'de güçlü bir diasporasının oluşması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Güzel, "Biz kadim bir kültürden geliyoruz ve bu topluma verecek çok fazla değerimiz var. Ayrıca güçlü diasporanın ne kadar önemli olduğunu özellikle son zamanlarda FETÖ ve YPG konusunda tekrar gördük." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG konusunda ABD Kongresinde görüşmeler yaparak "vergilerinin bu örgüte destek olarak gitmemesi konusunda" kampanya başlattıklarını hatırlatan Güzel, aldığı ödüle ilişkin ise şunları dile getirdi:

"Kendi yaşadığım bölgede ortaokul seviyesindeki kız çocuklarına yönelik bir çalışmamız var. Özellikle dar gelirli ailelerin kız çocuklarının fuhuş ve uyuşturucu tuzağına düşmemesi için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca farklı etnik grupların siyasete girmelerini sağlamak amacıyla da çalışmalar yapıyoruz. Beni de bu çalışmalarım bağlamında Elis Adası Şeref Madalyası'na aday göstermişlerdi. Ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum."

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi tarafından resmi olarak tanınan Ellis Adası Şeref Madalyası ödülü, kendi etnik gruplarına, ülkelerine, Amerikan toplumuna ve dünyaya önemli katkılarda bulunan göçmen Amerikan vatandaşlarına veriliyor.

Daha önce ABD'de yaşayan başka Türklerin de kazandığı ödüle, 2018 yılında ABD genelinde 83 kişi layık görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Ronald Reagan Richard Nixon Murat Güzel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title