Haberler

ABD'li doktor "Yapamam" dedi, Türk doktor gözü kapalı kabul etti! Kurşun yelekle ameliyata girip kalbi kurtardılar

Güncelleme:

Kalbe giden üç ana damarından biri tıkanan ve ABD'de doktorlar ameliyat etmek istemeyince Türkiye'ye dönen hasta, Adana'da tedavi edildi. Ameliyata giren Prof. Dr. Murat Çaylı, "Her kardiyoloğun yaptığı bir işlem değil. Bizim işlemlerimiz radyasyon altında oluyor. Bu işlemlerde kurşun yelek giyip ameliyata giriyoruz." dedi.

Kalbe giden üç ana damarından birindeki tıkanıklık nedeniyle yorgunluk ve halsizlik şikayeti bulunan, ABD'de "riskli" olduğu gerekçesiyle ameliyata alınmayan 56 yaşındaki hasta Adana'da tedavi edildi. "Girişimsel kardiyoloji" yöntemiyle gerçekleştirilen operasyonda işlemler radyasyon altında yapıldığı için doktorlar ameliyata kurşun yelekle girdi.

Eşi ve 4 çocuğuyla yaklaşık 35 yıldır ABD'de yaşayan Yüksel Olgaç, damarındaki rahatsızlık nedeniyle 12 sene önce malulen emekliye ayrıldı. Geçen yıl halsizlik ve yorgunluk şikayetiyle ABD'deki bir doktora giden Olgaç'ın, kalbe giden üç ana damarından birinin tıkandığı tespit edildi. Buradaki hastanede tedavi olmak isteyen Olgaç, doktorları tarafından "ameliyatının hayati risk taşıdığı" gerekçesiyle operasyona alınmadı.

SAĞLIĞINA ADANA'DA KAVUŞTU

Şifa bulmak için Türkiye'ye gelen Olgaç, Adana'da özel bir hastanede tedavi edildi. Narkoz verilmeden ve göğüs kafesi açılmadan yaklaşık yarım saatlik operasyonla kalp damarındaki tıkanıklık giderilen Yüksel Olgaç, sağlığına memleketinde kavuştu.

"TÜRK DOKTORLAR İMKANLARI SONUNA KADAR KULLANIYOR"

Olgaç, gerçekleştirilen başarılı operasyonla adeta yeniden doğduğunu, kendini çok iyi hissettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye, sağlık açısından eskiye göre çok daha iyi noktada. Beni burada tekrar hayata getirdiler. Hiç kimse 'Türkiye'de doktorlar kötü' diye düşünmesin. Amerika'da sağlık sistemi buradan çok farklı. Oradaki sigorta şirketleri doktorlara bir kural koymuş ve o kural dışına çıkamıyorlar. Onlar ne derse o oluyor. Türkiye'de doktorlar hasta için ne gerekiyorsa sonuna kadar ellerindeki imkanları kullanıyorlar. Sağlık süper bir aşamada."

"ŞU ANDA HASTAMIZIN TÜM DAMARLARI AÇIK"

Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Çaylı da hastayı, "girişimsel kardiyoloji" yöntemiyle gerçekleştirdikleri ameliyatla tedavi ettiklerini belirtti. Tam tıkalı damarı açmanın zor olduğunu vurgulayan Çaylı, şöyle devam etti:

"Bu ana damar tıkalı olduğu için diğer iki damardan kan alıyordu. Diğer damarların kanını da azalttığı için bu kalbin performansını düşürüyordu. Böyle durumda uzun vadede kalp fonksiyonunda bozulma meydana gelebiliyor. Ayrıca, diğer damarların herhangi birinde oluşacak kalp krizinin hasarı da çok ağır olur. O zaman bir damar tıkandığında iki damar tıkanmış etkisi yapar ve hasta kaybedilebilir. Damarı tam tıkalı hastalar kalp krizi geçirirse ölüm oranı çok yüksek olur. Şu anda hastamızın tüm damarları açık ve çalışıyor."

"KURŞUN YELEK GİYİP AMELİYATA GİRİYORUZ"

Çaylı, hastanın durumunun gayet iyi olduğunu, normal hayatını sürdürebileceğini ifade etti. "Girişimsel kardiyolojinin" ayrı bir eğitim ve deneyim gerektiren zor bir yöntem olduğunun altını çizen Çaylı, şunları kaydetti:

"Bu, kardiyolojinin en son kısmı ve zor basamağı. Her kardiyoloğun yaptığı bir işlem değil. Bizim işlemlerimiz radyasyon altında oluyor. Bu işlemlerde kurşun yelek giyip ameliyata giriyoruz. O radyasyona maruz kalıyoruz. Kardiyologların çoğu o radyasyona maruz kalmamak için kısa işlemleri tercih ediyorlar. Bu şekilde yurt dışından gelen çok hasta oluyor. Özellikle Arap ülkelerinden Lübnan'dan, Irak'tan hatta Almanya'dan gelenler var. Yurt dışından yılda ortalama 40-50 hasta geliyor."

Kaynak: AA / Yaşam

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (291)

Tekin:

Amerika doktorları yapamadı deyil bence hasta masrafları çok olduğu için sigorta karşılamadığından Amerika'ya göre Türkiye daha ucuz yada tanıdık torpilli biri olabilir

87
151
yanıtYanıtla
İlhan:

Arkadaş bu kadar vatan devlet düşmanı fesat olmayın bu haberden burnumu çıkardın?

yanıt168
yanıt37
Çok bilir:

Sanırım chp,lisin!

yanıt1
yanıt1
Kaan bal:

Kesinlikle haklısınız. Tıpda boy ölçüşemeyeceğimiz gerçeği gözardı edilemez.

yanıt4
yanıt0
1453:

He he

yanıt1
yanıt2
Ali karabey:

Özel hastahanede torpil mı oluyor Adam parayı vermiş ameliyat olmuş Sen hazmedememissin

yanıt3
yanıt1
Tekinnn e:

Herşeye maydonoz olma bilip bilmeden amerikadamı yaşadın? Ne biliyon atıp tutuyon aynı kalıp cümleler hep bi kötüleme. Biz amerikadayız doktorlar bişeye yaramıyor can derdine düşen parayı düşünmüyor diş için bile gitsek tedavi olunamıyor çünkü sektör çökmüş

yanıt7
yanıt1
Erkan:

Fesat duşunceler

yanıt5
yanıt1
Ceyda:

Doktorlarimizin ve saglik calisanlarimizin lutfen kiymetini bilelim hepimiz yasiyoruz saglik problemleri iyi olanda oluyor paraci olanda biriki kisi icin de on yargili olmayalim

105
8
yanıtYanıtla
Emin bulent:

Amerikada operasyona gerek duymamış olabilirler.bizde özel hastahanelerde ameliyat endikasyonu çok geniş tutuluyor.Kol veya bacak damarından bir katater ile beyin ameliyatları yapılıyor.burada raklam veabartı var

yanıt3
yanıt2
Tüm 291 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title