Haberler

Çuvalcı General: Asıl Tehdit IŞİD Değil, Şii Milisler

Güncelleme:

ABD'nin Merkezi Haber Alma Teşkilatı eski direktörü David Petraeus Irak'ta asıl tehdidin IŞİD grupları değil, IŞİD'e karşı sahaya sürülen Şii milis grupları olduğunu söyledi.

Eski CIA Başkanı Petraeus Irak'taki asıl tehditin IŞİD değil Şii milisler olduğunu söyledi. Petraeus açıklamasında " Irak'ın siyaset sahasında Lübnanlaşması ve bir dış gücün siyasette aktifleşmesi felaket olur. IŞİD ortadan kalktığında İran destekli milisler siyaset arenasında Lübnan'daki Hizbullah gibi kilit noktada olacaklar." dedi.

"İRAN'IN VERDİĞİ KARŞILIKLAR İÇ AÇICI DEĞİL"

David Petraeus İran'la ilgili olarak "Bölgede ABD'nin açık yüreklilikle yaptığı tekliflere İran'ın verdiği karşılıklar hiç de iç açıcı değil. İran bizim için Orta Doğu'daki en büyük sorun olmaya devam ediyor. Kasım Süleymani'nin sahadan yayılan görüntüleri buna kanıt" ifadelerini kullandı.

"IRAK'TA ÇOK YANLIŞ YAPTIM"

Irak işgali sırasında ABD ordusunda görev alan Petraeus itiraflarda da bulundu. Petraeus, " Irak'ta çok yanlış yaptım. Bazı şeyleri daha farklı yapmalıydım." dedi.

DAVID PETRAEUS KİMDİR?

CIA'nın eski başkanı olan David Petraeus, Irak işgali sırasında görev alan ABD subayları arasında yer alıyordu. Türkiye'de "Çuvalcı General" olarak da bilinen Petraeus, 4 Temmuz 2003'te Süleymaniye'de bulunan karargâhtaki Türk askerlerini başlarına çuval geçirerek alıkoyan ABD askerlerinin başında bulunuyordu.

ABD sonrasında olaydan dolayı Türk makamlarından özür dilemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

David Petraeus Lübnan İran Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (95)

iran tehlikesimobilWeb@haberler.com:

Iranin atom bombasi var hizbullahi esadi bir cok ulkeyi kontrol ediyor israili yok etme plani var elbette daha tehlikeli.isidin hicbir gucu yok ama irandan nefret ediyor akli olan denge unsuru olarak isidi irana karsi guclendirir.

71
8
yanıtYanıtla
metemobilWeb@haberler.com:

Alevileri ve şiileri karalayanlar buyrun ne demek istedi bu adam.ben bir sünni olarak mezhep düşmalığını körükleyenlerri lanetliyorum

40
35
yanıtYanıtla
MEHMET ALTUN.:

SEN KENDİNİ AKILI MI SANIYORSUN AMERİKALI. HİZBULLAHIN TARİHİNDE İSRAİLLE SAVAŞLARI VAR AMA İŞDİN BÖYLE İSRAİLLE SAVAŞI VAR MI. İŞİD ŞUANA KADAR HEP MÜSLÜMANLARI KATLETTİ.

36
36
yanıtYanıtla
MEHMET ALTUN.:

ASIL TEHLİKE ABD DİR. SURİYE IRAK FİLİSTİNDE AKAN MÜSLÜMAN KANLARININ TEK SORUMLUSU ABDDİR.

22
19
yanıtYanıtla
Kılçık:

Yeni keşfedilen petrol yatakları üzerinde ABD ve ISRAİL tarafından kurulmak istenen sözde İslam ISID devleti Türkiye ve Iran ın girişimleri ve operasyonları ile tehlikeye girince ABD bir anda neden hedef değiştirme taktiğine girmeye başladı dersiniz. . . .

15
23
yanıtYanıtla
SS:

şii milislere kucak dolusu sevgilerle

6
28
yanıtYanıtla
1.KAT ASKERİ PARLEMENTER MELEK:

İNŞALLAH KÜRT DEVLETİNİ KURARSINIZ. . . KURMASADA KURDURTURUZ SİDRET''ÜL MÜNTEHENA İLE BİRLİKTE. . . !

2
32
yanıtYanıtla
BENDE ŞİİYİM:

sizde biliyorsunuz adı üstünde sünni yani sünnü sizin istediğiniz gibi hareket ediyor tek size karşı dik duran iran hizbullah ve şiiler sizin oyununuzu bozacak kitle ondan büyük tehlike diye adlandırıyorsunuz sen cuvalı gecirdin türk askerinin başına nerede o buyük osmanlı sana hesap soran bile olmadı

21
1
yanıtYanıtla
Can:

asıl tehdit sizsiniz bu işidi yapanda sizsiniz pkkyı yapanda sizsinizi, bunu da bile bile sizinle iş birliği yapanda bizim koyunlar olay bu kadar net

18
4
yanıtYanıtla
Beyin:

Şu olayı hatırladıkça utanıyorum lanet olsun beş paralık olduk

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title