Haberler

'AB Uyum Sürecinde Emniyet Teşkilatı' Konulu Seminer

Van Valisi Özdemir Çakacak, Emniyet Teşkilatı Mensupları Devletin Vatandaşına Bakan Yüzü Olduğunu İfade Ederek, "Yaptıkları Görev İcabı Suç ve Suçlularla Mücadele Ederken Çok Hassas Bir Dengeyi de Korumak Zorundadır" Dedi.

Van Valisi Özdemir Çakacak, emniyet teşkilatı mensupları devletin vatandaşına bakan yüzü olduğunu ifade ederek, "Yaptıkları görev icabı suç ve suçlularla mücadele ederken çok hassas bir dengeyi de korumak zorundadır" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu ve Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliği ile düzenlenen 'AB Uyum Sürecinde Emniyet Teşkilatı' konulu seminer Van'da başladı. VATSO toplantı salonunda düzenlenen seminerde bir konuşma yapan Van Valisi Özdemir Çakacak, emniyet teşkilatının sürekli olarak gelişen şartlara göre her konuda verilen eğitimlerle personel kalitesini daima yükselttiğini söyledi. Polisin başarısında eğitimin etkisinin öneminin büyük olduğunu, polisin halk ilişkilerini karşılıklı olarak geliştirilerek suç ve suçlularla mücadelede vatandaşın da desteğini alması gerektiğini ifade eden Vali Çakacak, "Halkın polise karşı güven duygusunun geliştirilmesi suretiyle suç ve suçlularla daha iyi mücadele edileceğini inanmaktayız. Polis için halk ve ilişkiler kavramı vaz geçilmezdir. Devlet vatandaşı için vardır ve polisin de tüm kamu görevlileri olduğu gibi vatandaşımızın hizmetindedir. Emniyet teşkilatımız devletimizin vatandaşına bakan yüzüdür. Bu nedenle polisimizin vatandaşa daima şefkatle muamele etmesi gerekir. Onun hizmetinde olduğunu unutmayarak devletin şefkatini, sevecenliğini ve sıcaklığını daima vatandaşına hissettirecektir" dedi

AB sürecinde emniyet teşkilatının güvenlik politikasının sadece suç ve suçlu olgusunun olmadığı da ifade eden Vali Çakacak, "İnsana saygı ve sevgi temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması şeffaflık, katılımcılık gibi değerler artık güvenlik anlayışımızın temel ilkeleridir. Polisimiz yaptığı görev icabı suç ve suçlularla mücadele ederken çok hassas bir dengeyi de korumak zorundadır. Hem suç ve suçlularla mücadele etmek aynı zamanda da insan hak ve özgürlüklerini de korumak ve kollamak durumundadır. AB müktesebatına uyum sağlamak konusundaki çalışmalarımızda salt AB'ye girmek için yapmamız gereken çalışma olarak görmeyip, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının insanımızı refah ve mutluluğunu sağlamaya yönelik yapmamız gereken çalışmalar olarak değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Seminde bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ise, emniyet teşkilatı olarak eğitimin bilincinde olduklarını söyledi. Kesmez, ülkenin gelişmesinde kurum olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya çalıştıklarını belirtti. AB kendilerinin hedefi olduğunu ifade eden Kesmez, "Bununla ülkemiz AB giriş sürecinde teşkilatımızın üzerine düşen ne varsa biz onları yapıyoruz. Bizde AB polisi nasıl davranıyor, hangi yetkileri, hangi ilişkileri, polis halk ilişkisi ve diğer ülkelerle ilişkileri nelerdir onlar konusunda devamlı konferaslar, seminerler yapıyoruz. Yurt dışına gidiyoruz ve oralardan da heyetler çağırıyoruz. Türk Polis Teşkilatı olarak AB'ye girdiğimiz her halde seminere katılan hocalarımız tarafından duyma imkanımız olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van AB Bilgi Bürosu sorumlu Kerem Oruç, AB Bilgi Bürosu'nun hizmete girdiği 1.5 yıllık çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Seminere VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Polis Akademisi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Önder Aytaç, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda polis katıldı. Seminerin ilk günkü oturumu verilen kokteyle birlikte sona erdi.

(ŞAK-MET-Y)

27.08.2007 19:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title