Haberler

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Anadolu Ajansı'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Anadolu Ajansı'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Daire Başkanı Şen, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde toplam 3 fotoğraf için oy kullandı.

Şen, "haber" kategorisinde "Müslümanlara Engelleme" başlıklı, Issam Rimawi'in çektiği, İsrail'in ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da ibadet ederek geçirmek isteyen 40 yaşın altındaki erkeklerin geçişine izin vermemesini konu alan fotoğrafa oy verdi.

Fotoğrafı seçme nedenini AA muhabirine anlatan Şen, "Fotoğraf ilk olarak, silahın değil imanın gücünü gösteriyor. İkinci tercih nedenim ise gölgelere baktığımız zaman, sanki gerçekte asker güçlü gibi duruyor ama arkadaki yansıyan gölgesinde geri kaçıyor. Bu imanlı kişi, elini uzatmış ve İsrailli askerin böğründen dürtmüş, geriye gönderiyor. Yani gölge, bu fotoğrafta asıl ruhu yansıtıyor diye düşündüm." dedi.

"Yaşam" kategorisinde de tercihini "Yüksekte ekmek parası mücadelesi" başlıklı Özkan Bilgin'in çektiği fotoğraftan yana kullanan Şen, "İki insanın bu fotoğrafta hayatlarını hiçe saydığını görüyoruz. Bana göre bizim atladığımız noktalardan biri, hepimiz birbirimizin hizmetkarıyız. Fotoğraftaki iki insan da Van ile Siirt arasındaki on binlerce insanın aydınlanmasını ve haberleşmesini sağlamak için hayatlarını tehlikeye atıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Şen, "spor" kategorisinde ise Salih Zeki Fazlıoğlu'nun çektiği "Negredo-Isla mücadelesi" başlıklı fotoğrafı oylayarak, "Beşiktaş'ın olduğu yerde başka birini düşünmeyeceğim için tarafsız bir şekilde Beşiktaş'ın olduğu fotoğrafı oyladım. Sporda böyle bir şeydir, maalesef ben de çok tarafsız bir şekilde oyumu kullandım." şeklinde konuştu.

"Anadolu Ajansı, mektep olan kurumlarımızdan bir tanesidir"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, AA'yı her yıl gerçekleştirdiği "Yılın Fotoğrafları Oylaması" için tebrik etti.

Anadolu Ajansı'nın her alanda çok büyük başarılar gösterdiğini vurgulayan Şen, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, mektep olan kurumlarımızdan bir tanesidir. Fotoğraf da eğer iyi bir yerde, iyi bir şekilde çekebilir ve oturtabilirseniz görsel birer edebi metindir. Fotoğrafın, son zamanlar da dijital ortamın verdiği bir seviye kaybı yaşadığına inanıyorum çünkü bizim gazetecilik yaptığımız dönemlerde muhabir habere giderken, 'Dört kare fotoğraf çekme hakkın var' denilir ve o şekilde habere giderdi. Muhabir habere gider, orada kendisine kaç kare çekmesine izin verilirse o kadar fotoğrafı, gazeteye girecek en güzel şekilde çekebilirdi. Şimdi dijitalde, bastığınız zaman yüzlerce fotoğrafı çek, gir içinden istediğini seç... Bu büyük bir avantaj tabii ama bunun yanı sıra teknolojik olarak makinelerin gelişmiş olması, titrememesi ve ışık ayarlarını daha iyi algılaması dahil bütün özellikleri de iyi gözle bakıldığı zaman, gayet güzel ve çok iyi işleri ortaya çıkartıyor. Fotoğraf çok önemlidir, yerine göre bir fotoğrafa bakarak bir makale yazabilirsiniz."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdurrahman Şen Anadolu Ajansı İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title