Haberler

Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi - Giresun/artvin

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Giresunlular ve Artvinliler ile buluştu.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Giresunlular ve Artvinliler ile buluştu.

Giresun Valiliğince, AA'nın katkılarıyla düzenlenen "15 Temmuz" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Atatürk Meydanında düzenlenen serginin açılışına, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Sarıfakıoğulları, burada yaptığı konuşmada, bugün birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı meydanlara çıkan bütün yurttaşlara şükran ve minnet duyduğunu dile getiren Sarıfakıoğulları, "Eğer burada özgür bir şekilde yaşıyorsak, bunu o gece milleti için, vatanı için, bayrağı için sokaklara çıkan, meydanlara inen insanlara, kardeşlerimize borçluyuz. 249 vatan evladı o gece şehit oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. 2 bin 200 gazimiz var. Hepsinden Allah binlerce kere razı olsun. İnşallah bir daha o günleri yaşamayız. Allah bir daha bize kara geceler yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 100 fotoğrafın yer aldığı sergi, 16 Temmuz'a kadar açık kalacak.

Artvin

Artvin Valiliği ve Belediyesince, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen serginin açılışına Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdürrahman Cengiz Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Oğuz Can, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan etkinlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi" Artvinliler ile buluştu.

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Milli İrade Meydanı'ndaki sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

Sergide ayrıca, Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile öğrencilerin yıl içerisinde hazırladıkları şiir, kompozisyon ve resimler de yer aldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla dün başlattıkları çeşitli etkinlik ve programların 16 Temmuz tarihine kadar süreceğini söyledi.

Doğanay, 15 Temmuz'un unutulmaması adına çok özel bir çalışmaya imza atıldığını vurgulayarak, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

15 Temmuz gecesi ülkenin uçurumun eşiğinden döndüğünü belirten Doğanay, "İnsan zihni yaşanan olayları çabuk unutuyor. Kim hain, kim zalim, kim şanlı, kim şerefli, kim şerefsiz, kim vatan hainidir biz bunları çabuk unutuyoruz. İşte bunları unutmamak, hatırlamak ve o şuuru, o bilinci her zaman yaşatmak anlamında ve bizlerden sonraki nesillere aktarmak anlamında bu tür programların çok önemli olduğunu addediyorum. İnşallah hep beraber sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ebediyete kadar devletimiz payidar olur. " dedi.

Hain darbe girişimini lanetleyen Doğanay, "Hain darbe girişimin yaşandığı gece Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla milli iradeyi müdafaa için gözlerini kırpmadan meydanları dolduran tanklara, toplara ve mermilere karşı canları pahasına mücadele eden ve bu uğurda şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesile ile bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz milletimizin bu azim ve kararlılığı ile Cumhuriyetimiz şüphesiz ki ilelebet payidar kalacaktır." diye konuştu.

Milletvekili Kışla ise 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Cumhuriyet tarihinin en sinsi, en alçak ve en kanlı teşebbüsü olarak tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Bu hain darbe teşebbüsünün sadece Fetullahçı Terör Örgütü'nün bir kalkışması olmadığını belirten Kışla, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen dış güçlerin içinde olduğu hain bir darbe teşebbüsüdür. Bu darbe girişimin gerçek amacı emperyalist ülkelerin ve siyonizmin çıkarlarına çomak sokan Türkiye'yi cezalandırmak, cesurca her ortamda mazlumların haklarını savunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ortadan kaldırmak, büyüyen güçlü Türkiye'yi bölüp, parçalamaktır. Halkına güvenen bir lider, liderine güvenen Türk halkı, 15 Temmuz gecesi korkusuzca meydanlara çıkmış vatan için, bayrak için ve istiklal için seve seve ölüme gitmenin emsalsiz örneğini bütün dünyaya göstermiş ve hain darbecileri perişan etmiştir."

Etkinlikte daha sonra "15 Temmuz Destanı Anı Defteri"ni imzalayan Doğanay ile Kışla, sergiyi gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Ömer Doğanay Giresun Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title