Haberler

9. Ruhr Kitap Fuarı Başladı

Fuarın bu yılki açılış onur konuğu Alman okurlara Türk edebiyatının tanıtılmasında önemli katkılar sağlayan Erika Glassen olurken, kırmızı elbisesiyle Gezi Parkı olaylarında adından oldukca söz ettiren kadının temsili olarak canlandırılması ve...

Fuarın bu yılki açılış onur konuğu Alman okurlara Türk edebiyatının tanıtılmasında önemli katkılar sağlayan Erika Glassen olurken, kırmızı elbisesiyle Gezi Parkı olaylarında adından oldukca söz ettiren kadının temsili olarak canlandırılması ve posterleri fuara damga vuran detay oldu.

İbrahim Yazıcı'nın piyano dinletisi ile başlayan fuarın açılış konuşması yapan Ruhr Kitap Fuarı organizatörü Fikret Güneş, fuar boyunca, Türkiye'den ve Almanya'dan tanınmış gezeteci-yazar ve edebiyatçıların yanısıra, yeni tanınmaya başlayan yazarların da edebiyat severlerle buluşacağını belirterek, "Hergün farklı etkinliklerle fuar takipcilerin karşısına çıkacağız" dedi.

Fuarın onur konuğu olan ve Halid Ziya Uşaklıgil'den Sabahattin Ali'ye, Leyla Erbil'den Adalet Ağaoğlu'na, Murathan Mungan'dan Murat Uyurkulak'a kadar çok geniş bir spektrumda çeviriler yapmış edebiyatçı-yayıncı Erika Glassen'e, Türk edebiyatının Almanya'da tanınmasına yaptığı katkılardan dolayı onur ödülü takdim edildi

Fuara Türkiyeden davet edilen ünlü edebiyatçı Sabahattin Ali'nin kızı piyanist Filiz Ali de yaptığı kısa konuşmasında, Türk eserlerini Almanca'ya çeviren ve Türk Kütüphanesi'ni yayımlayan Erika Glassen'in Türk edebiyatının tanıtımına büyük katkısı olduğunu vurguladi ve kendisini etkinliğe davet eden fuar organizatörlerine teşekkür etti.

27 Ekim tarihine kadar sürecek olan fuar çerçevesinde Ruken Kızıler, Nuray Mert, Gaye Boralıoğlu, Ece Temelkuran, Ayşe Kulin. Ayrıca Sunay Akın, Murat Menteş, Burhan Sönmez, Osman Engin, Ahmet Şık da konuk olarak yer alacak.

Ruhr Kitap Fuarı ile ilgili adebiyat severler, www.buchmesse-ruhr.de adresinden bilgi alabilirler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yazıcı Fikret Güneş Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title