Haberler

9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası

9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 12-15 Kasım tarihlerinde Endonezya’da yapılacak.

9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 12-15 Kasım tarihlerinde Endonezya'da yapılacak. Tam kadro katılacak olan ay-yıldızlı ekip, 7 Kasım'da şampiyonanın yapılacağı Cakarta kentine gidecek.

Karate dünya takviminde yılın en önemli organizasyonları arasında olan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 12-15 Kasım tarihleri arasında Endonezya'nın ev sahipliğinde yapılacak. Başkent Cakarta'daki organizasyonda beş kıtadan 100'ü aşkın ülkeden bin 500'e yakın sporcunun mücadele etmesi bekleniyor. Ice Spor Salonu'nda yapılacak Dünya Şampiyonası'nda 33'ü ferdi, 2'si takım dalında madalya dağıtılacak. 1999 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen şampiyonada Türkiye, tüm kategorilerde mücadele verecek.

Şu ana kadar 91 ülkeden bin 425 sporcunun kayıt yaptırdığı şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek Karate Milli Takımı, kadrosunda önemli yıldızları barındırıyor. Büyüklerde Avrupa ikinciliği sevinci yaşayan Burak Uygur ve Dilara Bozan ile Avrupa üçüncüsü Uğur Aktaş, Endonezya'da dikkatlerin üzerinde olacağı isimlerin başında geliyor.

2013'te Dünya ikincisi olan Emre Vefa Göktaş ise bu kez kürsünün zirvesine çıkabilmek için mücadele verecek. Bu yıl Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile dönen Vildan Güvercin, Eray Şamdan, Alparslan Yamanoğlu ve Erkek Kata Takımı ile kariyerinde üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Ali Sofuoğlu da Türkiye'nin madalya beklediği isimler arasında yer alıyor.

2007 yılında Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nı İstanbul'da düzenleyen Türkiye Karate Federasyonu, 2007 ve 2011 yılında beş dünya şampiyonu çıkarmıştı. Tüm şampiyonalarda aralıksız mücadele eden Karate Milli Takımı, 2013'te İspanya'da yapılan şampiyonayı da 2 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya ile tamamlamıştı.

DELİHASAN: "ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDECEĞİZ"

Kafile başkanı olarak Endonezya'ya gidecek olan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayarak, "Parlak bir milli takımımız var ve inanıyorum ki Dünya Şampiyonası'nda da bu parlaklığımız sürecek. Müsabakanın son saniyesine kadar mücadele eden sporcularımız, ay-yıldızlı bayrağımızı gönderden indirmeyerek İstiklal Marşımızı tüm dünyaya ezberletecek inşallah" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ümit Genç Jakarta Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title