Haberler

700 Harbiyelinin Ankara'ya Götürülme Girişimi Davasında Ara Karar

ISPARTA (İHA) – 15 Temmuz gecesi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda eğitim gören 700 Harbiyeli öğrencinin Ankara’ya destek için götürülme girişimi davasında ara karar verildi.

ISPARTA (İHA) – 15 Temmuz gecesi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitim gören 700 Harbiyeli öğrencinin Ankara'ya destek için götürülme girişimi davasında ara karar verildi.

15 Temmuz gecesi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitim gören 700 Harbiyeli öğrencinin Ankara'ya destek için götürülme girişimi davasındaki 14'ü tutuklu, 27 sanığın Isparta 2.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi. Hacı Mustafa Yazıcı Başkanlığında görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan 10'u ve bazı tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi eski Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya, eski Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu ve eski Personel Şube Müdürü Ali Akpınar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada iddia makamı bazı tutuksuz sanıkların tutuklanmasını talep ederken, bazı sanıklar için de beraat verilmesini istedi. Savcı mütalaasında ayrıca sanıkların 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan cezalandırılması talep edildi.

Savcı mütalaasının ardından Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı ve mahkeme heyeti tarafından, sanık avukatları ile sanıklara tahliye talepleri konusunda söz hakkı verildi. Sanık avukatları, dava dosyası konusunda Türkiye'de görülen diğer davalar ve verilen kararlar ile ilgili örnekler verdi. Bazı sanık avukatları tarafından yapılan savunmalarda ise, darbe girişimi gecesi Isparta'da, İstanbul ve Ankara'daki gibi herhangi bir olay yaşanmadığına dikkat çekilerek, herkesin aynı şekilde yargılanmaması gerektiği öne sürüldü. Bu yönde görüş belirten sanık avukatları, tek dertlerinin gerçeğin ortaya çıkarılması olduğunu da sözlerine ekledi.

Ara karar verildi

Mahkeme heyeti tarafından daha sonra ara karar verildi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, adli kontrol kararı verilen ve tutuksuz yargılanan diğer sanıkların durumunun da aynı şekilde devamına hükmetti. Duruşmanın ara kararı verildikten sonra ayrıca, Bylock kullandıkları iddia edilen sanıklar hakkındaki bazı raporların hazırlanması için gerekli birimlere bilgi verilmesi ve raporların mahkemeye ulaştırılması da belirtildi. Bir sonraki duruşma ise 20 Şubat 2018 tarihine ertelendi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mustafa Yazıcı Eğirdir Isparta 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title