Haberler

63 Anne Çocukları ile Birlikte Hayme Ana'yı Ziyaret Etti

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde bulunan Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin büyükannesi Hayme Ana’nın türbesi, Anneler Günü dolayısıyla adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bulunan Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin büyükannesi Hayme Ana'nın türbesi, Anneler Günü dolayısıyla adeta ziyaretçi akınına uğradı. 63 anne çocukları ile birlikte Hayme Ana Türbesi'ni ziyaret etti.

Bacıbey Kent Kültürü Derneğinin organizesinde Anneler Günü dolayısıyla 63 anne ve çocukları, Hayme Ana Türbesi'ni ziyaret etti. Türbe ziyaretinde dua okuyan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, "Türk milletine bu toprakları bağışlayan annelerin annesine hem duamızı etmek hem de onların nesillerine bıraktığı bu toprakları koruyan ve de Hayme Ana'nın türbesine yıllardır bakan ve nesillerini yaşatan annelerimize çok teşekkür ediyoruz. Hayme Ana'nın bize bıraktığı bu toprakları bizde gelecek nesillere aktarırız. Bizler bu türbenin hem temizliğini hem de bakımını gece gündüz yapan Zalife teyzemizin Anneler Günü'nü kutlamak için hem de duamızı etmeye geldik" dedi.

Zalife Sönmez, "Bizler türbenin temizlik ve bakımlarını yapıyoruz. Gelen misafirlerimi ağırlıyoruz. Bugün Anneler Günü olduğundan herkes kutlamaya geliyor. Bu arada beni de unutmuyorlar, benim de Anneler Günümü kutluyorlar, herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç'e folklor dalında birçok ödül kazandıran Folklor Hocası Hatice Aykan ve öğrencileri ile birlikte yaptığı ziyaretin ardından Bursa Bacıbey Kent Kültürü Derneğinin organizatörlüğünde Kütahya'ya gelen aralarında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Başkan Vekili, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş'in de bulunduğu heyeti Köy Muhtarı Selim Uyar ve Türbedar Zalife Sönmez ile birlikte karşıladı.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, "Aile Sosyal İl Müdürümüz, İl Müdür Yardımcılarımız, Bacıbey Derneğimizin başkanı, belediye başkanlarımız, hepimiz burada Anneler Günü dolayısıyla Hayme Anamızı, tabiri caizse babaannemizin Anneler Günü'nü kutlamak için geldik. Bütün annelerimizin gerçekten de örnek alabileceği çok önemli bir kişi, Osmanlı tarihini bu topraklara taşıyan kişidir. Eşini kaybettikten sonra oralarda kalmak istemeyip bu topraklara eşinin hedefi olan ve etrafına baskı yapıp buraya gelen kişidir. Dolayısıyla Osman Gazi ve Ertuğrul Gazi gibi ecdatlarımızı dünyaya getirmiş, onları yetiştirmiş çok büyük bir insan. Eminim ki her anne Hayme Ana gibi olmak ister. Hepimizin idolüdür. Allah-ü Teala cenneti alasında bizleri kavuştursun diye temennilerde bulunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Anneler Günü dolayısıyla 63 anne ve çocukları ile Hayme Ana Türbesi'ne gelen Bacıbey Kent Kültürü Derneği üyeleri, türbe ziyaretinin ardından türbedar Zalife Sönmez'in elini öpüp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, "Anneler Günü münasebeti ile alternatif bir etkinlik yapmak istedik. 'Valide-i Ali Osman Bacıbey Hayme Ananın İzinde Osmanlının Kalbine Yolculuk' adıyla bir gezi düzenledik. Bu yıl Türkiye'de Anneler Günü kutlamalarının 63. yıldönümü. Bu vesileyle Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün projelerine katkıda bulunan 63 anne ve 63 evladıyla bu geziyi düzenledik. Bu geziye İnegöl Belediyemiz ve Bilecik Belediyemiz katkıda bulundu. Bugün Hayme Ana Türbemizi Bursa Milletvekilimiz Bennur Karaburun, Bursa Kent Konseyi üyeleri ve bizim Bacıbey Kent Kültürü Derneğimiz ile birlikte 63 anne ve 63 çocuğu katıldı. Burada bizleri ağırlayan Domaniç Belediye Başkanımıza da teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra Anneler Günü'nde Hayme Ana'ya ziyaretlerin daha çok artmasına vesile olmuş bir etkinliğe imza atmış oluruz" dedi.

Köy Muhtarı Selim Uyar tüm ziyaretçilere ikramda bulundu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Osman Gazi Domaniç Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title