Haberler

6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme:

Bu yıl 6'ıncı düzenlenen ve 60 ülkeden 915 eserin gönderildiği Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda kazanan karikatüristler belli oldu.

Yetişkinler ve gençler olmak üzere iki kategoride eserlerin değerlendirildiği yarışmada, yetişkinler kategorisinde Romanya'da Pavel Gabriel Virgil, gençler kategorisinde ise Türkiye'den Sıla Eroğul birinci oldu.

Türkiye'nin dünya turizm alanındaki bilinirliğinin artırılması ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın 6'ında kazanan karikatüristler belli oldu.

60 ülkeden 915 eserin değerlendirildiği uluslararası yarışmada yetişkinler ve gençler kategorilerinde eserler değerlendirildi. Yetişkinler kategorisinde Romanyalı karikatür sanatçısı Pavel Gabriel Virgil'in eseri birinci olurken, Ukraynalı sanatçı Oleksy Kustovsky ikinci, Bulgaristanlı sanatçı Trayko Popov üçüncü oldu. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü ise İranlı karikatür sanatçısı Heibat Ahmadi kazandı. Yetişkinler kategorisinde Farzane Vaziritabar (İran), Marek Simon (Çek Cumhuriyeti), Afri Diyansyah (Endenozya), Alireza Pakdel (İran) ve Hamed Mortazavi Alavi (İran) mansiyon ödüllerini kazandılar.

Bu yıl ilk kez verilmeye başlanan 16 ve altındaki yaşlarını karikatür sanatçılarını teşvik etmeyi amaçlayan "Gençler Kategorisi"nde ise Türkiye'den 11 yaşındaki Sıla Eroğul tarafından hazırlanan karikatür birinci oldu. Gençler kategorisinde verilen beş mansiyonu kazanan karikatür sanatçıları ise şu şekilde sıralandı: Arda Yılmaz (14 yaş, Türkiye), Ekim Sarraç (14 yaş, Türkiye), Melisa Demircan (12 yaş, Türkiye), Nehir Ergüven (9 yaş, Türkiye) ve Yasemin Güler (12 yaş, Türkiye).

TUYED (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle ve Er Yatırım, Concorde De Luxe Resort, Akra Barut, Club Nena, Club Calimera Serra Palace, Beze Global, IC Hotels Green Palace ve GMC Organizasyon sponsorluğunda gerçekleştirilen 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri Antalya'da düzenlenecek törende takdim edilecek. Ödül töreni 24 Nisan, Cuma günü Antalya'da, Akra Barut Otel'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Türkiye Romanya İran Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title