Haberler

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinlikleri başladı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: "Nasreddin Hoca söylediği onlarca ifadeyle bırakın Akşehir'i, Türkiye'yi, coğrafyaya hükmeder büyük bir zattır"

Akşehir İlçesi'nde 55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinlikleri başladı.

Etkinlikler kapsamında Nasreddin Hoca Meydanı Türbe Önü Akşehir Deresinde maya çalma töreni düzenlendi.

Resmi açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilileri Mustafa Baloğlu ve Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Temsili Nasreddin Hoca Engin Noyan katıldı.

Erdem temsili Nasreddin Hocanın aralarında bulunduğuna dikkati çekerek, "Temsili hocamız burada, rahmetli hocamız 800 yıl önce yaşamış. Nasreddin Hoca söylediği onlarca ifadeyle bırakın Akşehir'i, Türkiye'yi, coğrafyaya hükmeder büyük bir zattır. Seyit Mahmut Hayrani Hocasından dersler almış. Kadı yardımcılığına kadar çok önemli görevler yapmış" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise yerleşim yerlerinin bazı olgularla, olaylar ve şahıslarla bütünleşerek değer kazadığını ifade ederek, "Ülkemizde ve dünyamızda bir çok önemli şehir bazı isimlerle temsil edilir. Konya Mevlana ile ise Akşehir de dünyada Nasreddin Hoca ile tanınıyor" diye konuştu.

Program sonunda karikatür ve resim yarışmasında birinci olanlar ile programda emeği geçenlere plaket ve ödül verildi.

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinlikleri  6 gün sürecek. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Nasreddin Hoca Orhan Erdem Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title