Haberler

5 Haziran Çevre Günü Etkinliklerle Kutlandı

Malatya'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli ekkinliklerle kutlandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik afişler ve tanıtım programları sunulurken, çevre ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Büyükşehir Belediye Hizmet Binasının yan tarafında düzenlenen ödül törenine Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Fikret Onhan, daire başkanları, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

5 Haziran Dünya Çevre gününü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, yaptığı konuşmada çevre ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Çevre duyarlılığını geliştirmek amacıyla okullarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, konutlarda eğitim çalışmaları yapmaktayız. Yine okullarda, camilerde, kamu kurumlarında, sitelerde atık pil toplama çalışmalarımız İlçe Belediyelerimizle beraber koordineli bir şekilde devam etmektedir. 2013 yılında atık pil toplama konusunda Türkiye birinciliğimiz mevcut olup aynı zamanda ülkemizde, stratejik gürültü haritası oluşturan ilk il olmanın gururuna da sahibiz. Hava Kalitesi kontrolündeki çalışmalarımızla havası en temiz olan iller arasındayız. 2012 yılı Çevre Şehircilik Bakanlığı verilerine göre bu konuda da Türkiye birincisi ilan edildik. İlan Reklam Yönetmeliğimiz, Büyükşehire adapte olacak şekilde hazırlanmış olup Büyükşehir Belediyesi Meclisinden geçirilerek yürürlüğe girmiş ve uygulaması yapılmaktadır. Amacımız, temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum oluşturmaktır" şeklinde konuştu. Yer küredeki bütün insanların dünyada misafir olduğuna değinen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım ise, "Ramazan ayındayız, oruç tutarken de, ibadet yaparken de hepimizin zihninde yüreğinde Cennet isteği beliriyor. Cennet deyince hepimizin aklına şu geliyor; Yeşilliklerin, ırmakların olduğu ve içerisinde insanlar yaşarken de dinlendiği, huzur bulduğu mekanlar akla geliyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinçle ve bu mantıkla hareket ediyoruz. Biz her şeyi korumaya özen gösteriyoruz. Yerküreyi cehennemden çok cennete çevirmeye çalışıyoruz. Biz bu dünyayı atalarımızdan miras aldık derler ya, aslında biz bu dünyayı çocuklardan emanet aldık. Çocuklarımıza cennet veya cehennem gibi bir dünya bırakıp bırakmayacağımız elimizde. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza Cennet gibi bir dünya bırakmak için çalışıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında müzik dinletisi ve çevre konulu tiyatro gösterisi sunulurken, vatandaşlara da ajanda, kalem ve çevre ile ilgili tanıtım broşüründen oluşan çanta dağıtıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Ali Yıldırım Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title