Haberler

5 Asırlık Tarihi Hamam Törenle Açıldı

5 asırlık tarihi hamam törenle açıldı 16. yüzyıldan kalan tarihi İnecik Erenler Hamamı restore edilerek hizmete sunulduTEKİRDAĞ - Tekirdağ'da Osmanlı döneminde yaptırılan ve restorasyonu tamamlanan tarihi İnecik Erenler Hamamı'nın devir teslim ve açılış töreni yapıldı.

5 asırlık tarihi hamam törenle açıldı

16. yüzyıldan kalan tarihi İnecik Erenler Hamamı restore edilerek hizmete sunuldu

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da Osmanlı döneminde yaptırılan ve restorasyonu tamamlanan tarihi İnecik Erenler Hamamı'nın devir teslim ve açılış töreni yapıldı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi İnecik Mahallesi'nde restorasyonu tamamlanan tarihi İnecik Erenler Hamamı'nın devir teslim ve açılış törenine, Vali Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İl Müftüsü İsmail İpek ve çok sayıda İnecik Mahallesi sakinleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye başkanı Ekrem Eşkinat, "İnecik önemli bir coğrafya parçası. Yıllarca önemli nüfuslara bağrında barındıran iş bir geçiş noktası üzerinde ve eski Osmanlı Nadide eserlerinden bir tanesi de İnecik'in tam ortasında duruyor. Baktığınız zaman, Osmanlı'nın ilk eserlerinden bir tanesi diyebiliriz. Tarihine sahip çıkmayan milletler, hayatta kalma şansına sahip değildir. Aynı şekilde coğrafi kültürüne sahip çıkmayan bölgeler de, şehirler de, ayakta kalma şansına sahip değiller. Çünkü yaşadıkları coğrafi kimliğin bilincinde değillerse, nerede oturduklarının hangi havayı sorduklarını anlamaları mümkün değildir. İşte bu açılışla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önemli bir hizmet yapmıştır" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak tarihi hamamın önemine değinerek, "İnecik'ın tarihinde, gidebildiğimiz kadar geriye gittiğimizde, bu hamamın kültürünün çok önemli bir yer aldığını göre biliyoruz. Yaklaşık olarak 200 sene geriye gittik, bir takım tarihsel bulgularla ve gördüğümüzde bu hamam her zaman İnecek'in özel bir yer işgal etmiştir. Ben daha önce de İnecik'in kitabını yazdığı için hocama teşekkür ediyorum kendisi de burada. İnecik dediğiniz zaman tarihsel gelişimine baktığınız da gerçekten çok önemli bir yer işgal ediyor. Camisi ile hamamı ile ve genel konumu itibari ile geçmişte de Tekirdağ'ın önemli bir yerlerinden birisi olmuştur" açıklamasını yaptı.

"16. yüzyıldaki Osmanlı dönemlerinden kalan bir eser"

Tarihi değerlerin önemine değinerek sözlerine başlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Bizlerin geçmişimize sahip çıkarak, geçmiş değerlerimizi kültürel değerlerimizi koruyarak ve onları gelecek nesillere aktararak bize düşen bu görevi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bu konuda gerçekten Tekirdağ'ın da, tarihi eserlerimize, değerlerimize yönelik, büyükşehir belediyemiz ve tabi bunun altında İmar Daire Başkanlığı ve diğer arkadaşlarımızla birlikte, güzel çalışmalara imza atıyorlar. En son Beşevler'de 5 tane tarihi binamızı restorasyonu tamamlayarak açılışını gerçekleştirdik. Bugün burada gerçekten 16'ncı yüzyıldaki Osmanlı'nın ilk dönemlerinden kalan bir eser bugüne kadar ayakta kalmış ve biz bunu buradan sonraki nesillere aynı şekilde aktarmanın mutluluğu içerisinde bunun açılışını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek'in dua okumasının ardından Kadir Albayrak'ın annesi ve davetliler ile birlikte kurdele kesimiyle hamamın açılışı yapıldı. Ardından Vali Ceylan ve başkanlar tarihi hamamı gezdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak İsmail İpek Tekirdağ Erenler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sivas Belediyesi hangi parti? Sivas Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title