Haberler

5. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı Açıldı

Beşinci Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’na katılan AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, yazmış olduğu ’Direne Direne Kazanacağız’ adlı kitabını hediye etti.

Beşinci Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'na katılan AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, yazmış olduğu 'Direne Direne Kazanacağız' adlı kitabını hediye etti.

Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 5'inci Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı. Açılışa CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fuara 'Okumak lazım' sloganıyla çadırlarda başladıklarını hatırlatarak, bu yıl 5'incisini yaptıklarını söyledi. Fuarın sabah 10'dan akşam 21.00'e kadar açık olacağını dile getiren Böcek, şöyle konuştu: "Tüm okur ve yazarlarımız bir araya gelecek. 60 stantta 95 yayınevi var. 86 yazarımız söyleşilerde bulunacak. 20 bin kişi ile başlanılan ziyarette geçen yıl 120 bine ulaştık, bu yıl 150 bin ziyaretçi bekliyoruz. Ziyaretçi sayısında ilk beşe geldik. Fuarda her görüşten düşünce ve yazarların kitapları alınabilecek."

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de eğitimli ve kültürlü nesil yetiştirmek için kitap fuarlarının önemli olduğunun altını çizerek, 9 gün boyunca önemli yazarların söyleşi yapacağını kaydetti. Türel, farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini keserek statları gezdi.

CHP'Lİ VEKİLDEN TÜREL'E KİTAP

Başkan Türel, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın bugün hemşehrileriyle buluşacağı standa geldi. Stanta geçen Acar, AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e imzaladığı 'Direne Direne Kazanacağız' adlı kitabını hediye etti. Türel, çocukları için de diğer stantlardan kitap satın aldı. Bu yıl 'Kitaba Dair Herşey' sloganıyla açılan fuarda 60 stantta 95 yayınevi, 86 yazar okurlarıyla buluşacak. Fuar kapsamında İlker Başbuğ, Hulki Cevizoğlu, Haluk Çetin, Ataol Behramoğlu, Vural Savaş, Nihat Hatipoğlu, Hasan Atilla Uğur, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan gibi isimler okurlarıyla buluşacak. 28 Eylül tarihine kadar açık kalacak fuara ilk günden öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Gürkut Acar Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title