Haberler

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Manisa'da Kutlandı

Dünya Sigarasız Günü kapsamında Manisalılara Manolya Meydanında ücretsiz karbonmonoksit ve solunum testi yapıldı.

Dünya Sigarasız Günü kapsamında Manisalılara Manolya Meydanında ücretsiz karbonmonoksit ve solunum testi yapıldı. Değerleri yüksek çıkan vatandaşların iletişim bilgileri alınarak tedavi konusunda yol gösterildi. AK Parti Manisa Milletvekili Op.Dr. Muzaffer Yurttaş da solunum testi yaptırarak, "Biliyorsunuz yeni kurulan maden kazalarını araştırma komisyonunda Manisa Milletvekili olarak Selçuk Özdağ ile birlikte yer alıyoruz. İnşallah bu solukla daha nice hizmetler yapacağız" dedi.

Manolya Meydanında Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü kapsamında vatandaşlara ücretsiz solunum ve karbonmonoksit testi yapıldı. Etkinliğe katılan AK Parti Manisa Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, sigaranın dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Gelişmekte olan ülkeler hedef ülkeler arasında yer alıyor. Sigara ve sigaradan kaynaklanan ölümler, önlenebilir ölümler arasında yer alıyor. Yaklaşık 70-80 kişi günlük sigara ve sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle ölüyor. Son yıllarda sigara patronlarının en büyük hedefi özellikle bayanlar. Sigarayı özgüven gibi göstererek sigara içmeyi özgüven aracı gibi göstererek bayanların sigaraya daha çok başladığı ve gizli içicilerin içerisinde istatistiklere yansımayan oranda bayanların sigara içtiğini biliyoruz. Ben bir sağlık komisyonu üyesi olarak ve bir doktor milletvekili olarak sigara cildi buruşturan ve kırıştıran en önemli nedendir. Sigara kısırlığa neden olan etkenlerin içinde en önemlilerinden biridir. Akciğer ve diğer kanser türlerinin en büyük nedenidir. Ben sigara içmeyen bir milletvekiliyim. Meclis'te sigara içilmemesi için de gerekli mücadeleyi yapıyorum. Bugün Manisa'daki bu çalışmalara katkıda bulunuyoruz. Dumandan uzak sağlıklı bir yaşam diliyorum."

Karbonmonoksit oranı normal bir seviye olan iki değerinde çıkan Yurttaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İyi bir nefesimiz var, iyi bir soluğumuz var. inşallah mecliste bu nefesle yolumuza devam edeceğiz. Biliyorsunuz yeni kurulan maden kazalarını araştırma komisyonunda Manisa Milletvekili olarak Selçuk Özdağ ile birlikte yer alıyoruz. İnşallah bu solukla daha nice hizmetler yapacağız."

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay da, akciğer kanserinin en önemli sebebinin sigara olduğunu belirterek şunları söyledi: "31 Mayıs bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de dünya tütünsüz günü olarak kutlanmaktadır ve bu çerçevede çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Halk sağlığı Müdürlüğü olarak Manolya Meydanında bu etkinliği yapıyoruz. Karbonmonoksit testi ve solunum testlerini ücretsiz olarak yapıyoruz. Broşür dağıtarak halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz."

Manisa'daki 6 hastanede sigara bırakma poliklinikleri olduğunu anlatan Tay, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunlar vatandaşlarımıza gerek psikolojik destek ve ilaç tedavisi olmak üzere sigarayı bırakma konularında yardımcı oluyor. Geçen yıl 2 binin üzerinde vatandaşımız buraya müracaat etti." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Muzaffer Yurttaş Selçuk Özdağ Ak Parti Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title