Haberler

30. Olimpiyatlara Görkemli Açılış

Güncelleme:

27 milyon Sterlin harcanan 30. Olimpiyat Oyunları açılış töreni, nefesleri kesti.

30. Olimpiyat Oyunları'na İngiltere'nin başkenti Londra'da start verildi.

27 milyon Sterlin'e mal olan görkemli açılış gecesinin sanat yönetmeni, 8 dalda Oscar kazanan "Slumdog Milyoner" filminin yönetmeni Danny Boyle'du. Gece boyu İngiliz folk ve popüler kültürünün örnekleri sahnedeydi.

Gecede sadece kültür ve sanat değil html kodlama dilini geliştiren ve web'in babası olarak tanınan Londra doğumlu bilim adamı Tim Berners-Lee de uzun süren alkışlar eşliğinde sahneden izleyicileri selamladı.

Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlediği açılış töreninde 10 bin gönüllü görev aldı.

OLİMPİYAT "HARİKALAR ADASI"

''Harikalar Adası'' temasıyla kurgulanan açılış töreni için Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek, kaz, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının yer aldığı, örnek bir İngiliz köyü kuruldu.

Törende efsanevi müzik grubu Beatles'in üyesi Paul McCartney ve Prodigy grubunun da aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar sahne aldı.

Ateş Arabaları filminin müziklerini seslendiren orkestrayı ise Mr. Been karakteriyle tanınan oyuncu Rowan Atkinson, kendine özgü mimikleriyle yönetti.

Bu arada İngiltere'nin başkenti Londra'da bu akşam yapılan açılış töreniyle başlayan olimpiyat oyunları öncesi, ülke genelinde üç dakika boyunca çanlar ve ziller çalındı.

Şehrin simgelerinden tarihi saat kulesi "Big Ben", yerel saatle 08.12'de 40 kez çalındı. Olimpiyatların başlamasını duyurmak için sanatçı Martin Creed'in projesi çerçevesinde ayrıca Birleşik Krallık genelinde farklı yerlerde çanlar ve ziller çalındı.

26 DALDA 302 KARŞILAŞMA, 10 BİNDEN FAZLA SPORCU

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 26 spor dalında, 39 disiplinde toplam 302 madalya müsabakası yapılacak. 10 bin 490 sporcu, dört bölgede yer alan 34 tesiste mücadele edecek.

TÜRKİYE 181 SPORCUYLA KATILIYOR

Türkiye, 27 Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan olimpiyatlara; 114'ü olimpik, 87'si paralimpik olmak üzere 181 sporcuyla katılıyor.

Kaynak: Güncel

Danny Boyle Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title