Haberler

3'üncü Malatya Uluslararası Film Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

3'üncü Malatya Uluslar arası Film festivalinde En iyi film, en iyi senaryo ve en iyi yönetmen ödülü 'Tepenin Ardı 'filmine verildi.

3'üncü Malatya Uluslar arası Film festivalinde En iyi film, en iyi senaryo ve en iyi yönetmen ödülü 'Tepenin Ardı 'filmine verildi.

Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda gerçekleştirilen kapanış töreninde Malatya Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Belediye Başkan vekili Ertan Mumcu, sinema oyuncuları İlyas Salman, Ahu Tuğba, ile sinema dünyasının önemli isimleri ve davetliler katıldı. avetlilerin kırmızı halıdan geçişleri ile başlayan ödül gecesinde ilk olarak Amerikalı Yönetmen John Sayles'e yaşam boyu onur ödülü takdim edildi. Kısa bir müzik resitalinin ardından festivalde ödüller sahiplerini buldu. 3.Uluslararası Malatya Film Festivali'nde en iyi senaryo ödülünü Tepenin Ardı adlı filmle Emin Alper aldı. En iyi özgün müzik dalında Saki Çimen ödülünü oyuncu Pelin Batu'nun elinden alırken, en iyi kurgu ödülü ise Zerre filmiyle Mesut Ulutaş'a gitti.

En iyi görüntü yönetmeni 'Ateşin düştüğü yer' ile Ercan Yılmaz'a verilirken, En iyi erkek oyuncu dalında ise 'Tepenin ardı' filminde rol alan 6 erkek oyuncuya verildi. Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülüne Zerre filminden Jale Arıkan layık görülürken, festivalin en iyi yönetmen dalında ise ödülü 'Lal' filmiyle Reis Çelik aldı. Festivalde SİYAD en iyi film ödülünü de yine 'Tepenin ardı' filmi aldı. Juri özel ödülünü Ferah Feza'ya giderken, Festivalin en iyi filmi ise yine 'Tepenin Ardı' filmine gitti.

Böylelikle yarışmada Emin Alper´in yönettiği Tepenin Ardı, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo (Emin Alper), en iyi erkek oyuncu (tüm oyuncular), SİYAD ödülü dallarında Kristal Kayısı kazanarak festivalin en çok kazananı oldu. - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertan Mumcu Vasip Şahin Kemal Sunal Emin Alper Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title