Haberler

Depremde 37 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidin 2010'da binaya astırdığı afiş ortaya çıktı

Güncelleme:

Adıyaman'da 6 Şubat depreminde 37 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı'nın müteahhidi Bilal K. 2010'da ortaya atılan "Binada eğim var, yıkılacak" iddiaları üzerine, dış cepheye "Bu binada en küçük bir hata olmadığını biz belgeledik. İftira eden vatandaşlar, hodri meydan siz de belgeleyin" yazılı afiş astırmış.

Adıyaman'da 37 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı'nın müteahhit Bilal K.'nın, 2010 yılında çeşitli kuruluşlardan rapor alarak binada sorun olmadığını ispatlamaya çalıştığı ortaya çıktı.

Adıyaman Yenisanayi Mahallesi Adnan Menderes Caddesi Karayolları 87. Şube Şefliği karşısında bulunan zemin artı 8 katlı Zümrüt Apartmanı 6 Şubat depreminde yıkıldı ve 37 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanıklara, "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası istendi.

2. DURUŞMA 15 MAYIS'TA

Üç kişinin tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması 29 Şubat tarihinde gerçekleşti. İkinci duruşması ise 15 Mayıs görülecek olan Zümrüt Apartmanı davasında ilginç bir detay ortaya çıktı.

Depremde 37 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidin 2010'da binaya astırdığı afiş ortaya çıktı

İDDİALARI DUYUNCA AFİŞ ASMIŞ

Tutuklu sanıklardan Müteahhit Bilal K.'nın 2010 yılında bina ile ilgili ortaya atılan "Binada eğim var, bina yıkılacak" iddiaları üzerine çeşitli kuruluşlardan aldıkları belgeleri afişe yazarak binaya astığı ve binanın sağlam olduğunu kanıtlamaya çalıştığı ortaya çıktı.

Depremde 37 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidin 2010'da binaya astırdığı afiş ortaya çıktı

"BU BİNADA EN KÜÇÜK BİR HATA OLMADIĞINI BELGELEDİK, HODRİ MEYDAN"

2010 yılı Aralık ayında binaya astığı afişte, "Bu binada en küçük bir hata olmadığını biz belgeledik. İftira eden vatandaşlar, hodri meydan siz de belgeleyin" başlığı altında Adıyaman Belediyesi'nden alınan Yapı Kullanma İzin Belgesi, Makine Mühendisinin Periyodik Ölçüm Raporu, Jeoloji Mühendisi'nin Zemin Etüdü Raporu ve İnşaat Mühendisleri Yapıda İmara aykırı olmadığı yönündeki raporların yer aldığı görüldü. Zümrüt Apartmanı'na asılan bu afişin o tarihte basın yayın kuruluşlarında haber olduğu öğrenildi.

Bilal K., 29 Şubat'ta görülen duruşmada, binayı arsa sahibine teslim ettikten sonra kendisinin bilgisi dışında kaçak kat yapıldığını söylemişti.

Depremde 37 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidin 2010'da binaya astırdığı afiş ortaya çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adıyaman Hukuk 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Jony Bravo:

Oradaki imzası kaşesi olan mühendis, belediye elemanı kim varsa direk alınmalı.

425
4
yanıtYanıtla
Ali Bilgili:

Müteahhidi savunmak için söylemiyorum ama asıl suçlu burada kesinlikle müteahhit değil. başta belediye olmak üzere o imzası olan teknik personeldir sorumlu.

yanıt205
yanıt6
hakan er:

O belgeyi verenler asıl suçlu vede yargılanmalı

244
0
yanıtYanıtla
Emrah .:

İhaleyi mutahitlere yikiyorlarda, denetleyen belediye personellerine neden birsey yapmiyorlar cok merak ediyorum. Mutahite gerekli izinleri verenler nerede.

155
1
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Nerede bu ülkenin yöneticileri,savcıları.

92
3
yanıtYanıtla
Ali Bilgili:

Teknik personel bulundurmanın asıl amacı nedir? Bu tür faciaların önüne geçmektir. burada sorunlu başta belediye olmak üzere teknik personeldir. müteahhit şayet baskı yaptıysa tali sorumludur.

81
3
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

o belgeyi veren imzalayan yargılanmalı

67
1
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Malesef balık baştan kokmuş, birileri izin veriyor diğerleri kumdan kaleler yapiyor üstelik gerile gerile reklamını yapiyor

58
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Akp sisteminin şis kebab seven kose donmeci mutahhitleri

41
8
yanıtYanıtla
Cemil Arslan:

Hatay da AKP nin miydi ruhsatı verenler belediyeler arınmamış kafa

yanıt14
yanıt2
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title