Haberler

Yeşildere köyündeki selin oluşturduğu tahribat, gözler önüne serildi

Güncelleme:

Yeşildere köyündeki selin oluşturduğu tahribat gözler önüne serildi Burdur'un Gölhisar ilçesi, Yeşildere köyünde meydana gelen sel felaketi sonrası oluşan tahribat, gözler önüne serildi.

Yeşildere köyündeki selin oluşturduğu tahribat gözler önüne serildi

BURDUR - Burdur'un Gölhisar ilçesi, Yeşildere köyünde meydana gelen sel felaketi sonrası oluşan tahribat, gözler önüne serildi.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın talimatı ve Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy'un yakın takibiyle bölgeye intikal eden ekipler, köyde bir yandan hasar tespiti yaparken, diğer taraftan da sel sonrası mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalara başladılar.

Gölhisar Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Özel İdaresi personel ve araçlarının her biri bir koldan çalışma yaptığı köyde İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de zarar gören ekili alanların tespitini gerçekleştirdiler.

Köyde 5 evin ve 4 ahırın içinden geçen sel maddi hasara yol açarken, 49 adet küçükbaş hayvanın da telef olmasına neden oldu. 1 adet eşeğin de sel nedeniyle yaklaşık 1 kilometre sürüklenip köy meydanına kadar geldiği gözlemlenirken, aynı eşeğe ait olan semer ve urganı da köyün yaklaşık 1,5 kilometre dışında bulundu.

Diğer taraftan ilk tespit edilen hasarlara göre; 750 kilogram hayvan yemi, 4 ton saman, 1 ton buğday, 500 kilogram arpa, yaklaşık 100 metrekare ağıl, 200 metrekare ahır, tespit edilebilen zarar görmüş ekili arazilerin 2 dekarında incelemeler sürdürülüyor. Mağdur üreticilerin dilekçeleri ile birlikte zarar gören alanlar kayıt altına alınıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler de sel anına tanık olan aileler ve çocuklar için çalışma başlattılar. Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy detaylı bir inceleme yaptı, mağdur ailelerle birebir ilgilendi. Su taşkınına maruz kalan alanlarda enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title