Haberler

Kocaeli'de Vinç Sağlık Ocağına Girdi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Güncelleme:

Kocaeli'de Ömer Coşkun (19) idaresindeki vinç, Gazanfer Bilge Bulvarı Santral yokuşundan inerken, henüz belirlenemeyen bir nedenle Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Üreme Sağlığı Eğitim Merkezinin duvarına çarptı.

Çarpma sonucu vincin bir kısmı binanın içine girdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

SÜRÜCÜ OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Olayda sürücü Coşkun'un hayatını kaybettiği belirlendi. Kaza anında sağlık ocağında olduğu belirtilen ve kopan duvar parçasının üzerine devrilmesi sonucu yaralanan Nigar Nuhoğlu (73) ise Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vinç sürücüsü Coşkun'un cesedi, incelemenin ardından Asri Mezarlık morguna götürüldü.

BİNANIN HASAR DURUMUNUN TESPİTİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

İtfaiye ve AFAD ekipleri, enkaz altında inceleme yaptıktan sonra, kaza dolayısıyla sarsıntı geçiren binanın hasar durumunun tespiti için çalışma başlattı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GELDİ

Kazanın ardından olay yerine gelen İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yetkililerden bilgi alarak vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzücü bir kaza yaşandığını belirterek, hayatını kaybeden sürücüye Allah'tan rahmet, yaralanan kadına da acil şifa diledi.

"FRENİ PATLAYINCA BİNAYA KIRMIŞ"

Kaza yapan vincin bu yolu kullanmaması gerektiğini belirten Doğan, "Burası biraz rampa olması nedeniyle freni patlayınca muhtemelen (bilinçli mi bilinçsiz mi bilmiyoruz) binaya kırmış ve ciddi bir çarpmayla kendisi sürücü olarak vefat etmiş. Bir de kadın vatandaşımız yaralanmış, şu anda hastanede tedaviye alınmış." diye konuştu.

Doğan, ekiplerin binada başka biri olup olmadığının tespit edilmesi için çalışma yaptığını anlatarak, "Şimdilik görünmese de her ihtimale karşı araştırılıyor. Binanın aşırı sarsılması nedeniyle gözden geçirilmesi yapılıyor, çevreye olan tehlikesi ve gelecekteki durumu hakkında. Şimdilik bilgiler böyle." ifadelerini kullandı.

"BELLİ ARAÇLARIN BURAYA GİRMEMESİ GEREKİYOR"

Belediye Başkanı Doğan, bir gazetecinin "Bu yolda daha önce de benzer kazalar oldu. Bu kazaların önlenmesi için bir çalışma olacak mı?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu yolla ilgili ara ara maalesef bu tür istenmeyen olaylar oluyor. Bu çapta ilk defa oluyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyemizin tekrar tekrar yaptığı çalışmalar var. Özellikle araç sürücülerimizin bu eğimdeki bir yolda hız kurallarına uymaları konusunda. Belli araçların buraya girmemesi gerekiyor. Kazaların neredeyse büyük çoğunluğu, burada olmaması gereken araçların yolu kullanmasından kaynaklanıyor. Bu anlamda belki trafik açısından giriş çıkışları daha dikkatlice takip edip, buna yönelik önlemlerin alınması gerekir. Belki yapabilecek başka şey varsa bu vesileyle bir kez daha her şeyi gözden geçirmek gerekir."

"SIK SIK KAZALAR OLUYOR"

Görgü tanıklarından Sinan Yıldırım ise yıllardır aynı mahallede yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu yolun yapımında bir hata olduğu söyleniyor. Sık sık kazalar oluyor. Özellikle büyük araçların girmesi yasak olmasına rağmen araçlar bu yola giriyorlar. 2 gün önce bir kaza daha oldu. Biz de arkadaşlarla 10 dakika önce köşede bekliyorduk. Gürültünün sesine geldik. Zannediyorum frenleri tutmayınca öndeki araçlara vurmamak için kıvırdı ve binaya daldı. Allah kimsenin başına vermesin, geçmiş olsun. Yetkililerin de bu işe bir el atmasını düşünüyoruz. İnşallah düzeltilir. Otomobiller de bile bu risk zaman zaman oluyor.?"

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Ersin Emiroğlu Nevzat Doğan 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title