Haberler

Uzman çavuşu vurarak öldüren nişanlısı hakim karşısında: Kendini koruyan nadir kadınlardan olduğumu hissediyorum

Güncelleme:

İstanbul Kağıthane'de birlikte yaşadığı uzman çavuş nişanlısını beylik silahıyla vurarak öldüren Gizem Erdoğan hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan sanık, "Kendini koruyan nadir kadınlardan olduğumu hissediyorum" dedi.

İstanbul Kağıthane'de birlikte yaşadığı Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Topçu Uzman Çavuş rütbesindeki Zeynel Yıldırım'ı beylik tabancasıyla öldüren nişanlısı Gizem Erdoğan'ın 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Gizem Erdoğan ve avukatları hazır bulundu.

ŞANTAJ YAPTIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Duruşmada ilk savunmasını yapan tutuklu sanık Gizem Erdoğan, icra katibi olarak Samsun'da çalışırken, maktul Zeynel Yıldırım ile bir arkadaşlık uygulaması aracılığıyla tanışıp evlilik planladıkları bir ilişki içerisine girdiklerini söyledi. Savunmasında maktul Zeynel Yıldırım'ın evlilik vaatleriyle İstanbul'a taşınmasını sağladıktan sonra hal ve hareketlerinin değiştiğini belirten sanık Erdoğan, "Her şey 4 Mayıs'a kadar normaldi ve güzel gidiyordu. Bir gün evde temizlik yaparken maktul Zeynel Yıldırım'ı markete gönderdim eksiklikler için. Eve döndüğünde ben temizlik yaparken oturma odasında içki içmeye başladı ve telefonda biriyle 'Canım müsait misin, buluşalım' şeklinde konuşuyordu. Kendisine ne yaptığını sorduğumda bana tokat attı ve üzerime çıkıp boğazımı sıktı. Bana 'Beni bıçaklayanı öldürdüğüm gibi seni de öldürürüm, uygunsuz fotoğraflarını ailene veririm, herkese rezil olursun' dedi" diye konuştu.

Uzman çavuşu vurarak öldüren nişanlısı hakim karşısında

"KENDİNİ KORUYAN NADİR KADINLARDANIM"

Savunmasına gözyaşları ile devam eden tutuklu sanık Gizem Erdoğan, maktulün olaydan önceki gece kendisine tecavüz ettiğini de belirterek, "Zaten bavulumu hazırlamış, gitme kararı almıştım ama aklım hala uygunsuz fotoğraflarımdaydı. Bunalıma girdim. Önceki akşam bana yaşattığı olay ve onun vermiş olduğu psikoloji ile kendime zarar vermeyi düşündüm. Çünkü kendimi ilk defa bu kadar çaresiz hissediyordum. Silahı çenemin altına dayadım, o esnada kapı açılma sesi geldi. Kapıyı açamadı, arkasında anahtar varmış. Silahı kanepenin üzerine koyup kapıyı açmaya gittim. Bana 'Aç kapıyı, geberteceğim seni' diyerek küfür etti. Holden döndüm ve silahı alıp korksun diye ayaklarına, yere doğru tuttum. Ona doğru ateş ettim çünkü bana zarar verecekti, beni öldürecekti. Bana 'Ya sen kendini öldür ya da ben seni öldüreceğim' diyordu. Üç, dört el silah sesini hatırlıyorum, onun dışında bir şey hatırlamıyorum. Ben onu isteyerek, bilerek öldürmedim. Kendini koruyan nadir kadınlardan olduğumu hissediyorum. Cezaevinde şu an özgürlüğümden mahrumum ama dayak yemiyorum, yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Uzman çavuşu vurarak öldüren nişanlısı hakim karşısında

Tutuklu sanık Gizem Erdoğan'ın avukatları, dosya kapsamındaki suçun meşru müdafaa sınırları içerisinde olduğunu söyleyerek tutuksuz yargılanmasını talep ettiler. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme, dinlenecek tanıklar hakkında bir sonraki celse için zorla getirme kararı çıkarılmasına ve sanık Gizem Erdoğan'ın tutukluluk halinin devam etmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Uzman çavuşu vurarak öldüren nişanlısı hakim karşısında

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Kağıthane Seyrantepe Çile Sokak'ta, 5 Temmuz günü, 19.30 sıralarında meydana gelmişti. Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Topçu Uzman Çavuş rütbesindeki Zeynel Yıldırım (26), bir süredir aynı evde yaşadığı nişanlısı Gizem Erdoğan (30) tarafından beylik tabancasıyla öldürülmüştü. Olayın ardından Gizem Erdoğan, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmiş ve burada çıkarıldığı hakimlikçe, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, şüpheli Gizem Erdoğan'ın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapsi talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kağıthane İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500

Yorumlar (24)

Fenerli :

Keşke kadın olsaydım istediğini öldür hemen ben kadınım bana şiddet uyguladı indirim talep et. Boşanma davalarında ben kadınım süresiz nafaka isterim tazminatlar isterim. Ben kadınım delil aranmadan istediğim erkeğe uzaklaştırma aldırırım. Ben kadınım tazyik ve nafaka hapsine attırırım. Ohhh ne güzel adalet biz kadın dogmadik diye vurun abaliya. Ölen erkek yinede Allah rahmet eylesin

123
149
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Kadınları bu kadar korumayın yeter Artık , kadının her lafı doğrudur deyip erkeğe yükleniyorlar adalet eşitlik nerede

145
59
yanıtYanıtla
Türk Genci:

isteyene istediğini vereceksin KİMSE KİMSEYE SENİ ÖLDÜRÜM DİYEMEZ HAK ETTİĞİNİ BULMUŞ, GÜÇSÜZ BİR KADINA ERKEKLİK TASLAMAKLA ADAM OLUNMUYOR.

104
96
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Dost hayatı gibi yaşayın ondan sonra paylaşılacak birşey kalmaz tabi ne nişan ne evlilik

137
51
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Bu haberi okuyup da çıkarttığın sonuç bu mu? Aferin sana be...

yanıt22
yanıt47
Vatandaş :

Neredesiniz kadın şiddeti kadın şiddeti diye susmayan tipler? Bakın sadece kadın şiddeti yok; biz de erkek şiddetine karşıyız. Şiddetin her türlüsü kötü ama zorla kadın şiddeti diye bir kavramı kazıdınız beyinlere. Bebeğini yakanı mı ararsınız, gariban hayvana zarar vereni mi , bu haberdeki gibi erkek öldüreni mi? Bak bu da erkek şiddeti o zaman...

123
58
yanıtYanıtla
muro:

onlar cil yavrusu gibi dagildi ortalikta yoklar

yanıt48
yanıt23
Çınar Saraç:

Erkeği kadını yoktur idam edeceksin, idam isteyenler beğensin

111
63
yanıtYanıtla
Nafiz Bozdağ:

Bu kadına idam istiyoruz

77
95
yanıtYanıtla
öncevatan :

CİNAYET İŞLEMİŞ BİRDE MARİFET GİBİ BAYANLIĞIN ARKASINA SIĞINIYOR. BAYANLARIN CİNAYET İŞLEMESİ SERBESTTE BİZİM HABERİMİZMİ YOK...

92
63
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title