Haberler

Feyza Altun tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi

Güncelleme:

Küfürlü şeriat paylaşımı sonrası gözaltına alınan avukat Feyza Altun, Beykoz Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren Altun, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Feyza Altun, dün Twitter (X) hesabı üzerinden yayınladığı Farsça bir şiire gelen yoruma, "Şeriate s......" diyerek karşılık verdi. Paylaşımıyla tepkilerin odağına yerleşen ve sosyal medyadaki "Tutuklansın" çağrıları sonrası gözaltına alınan avukat Feyza Altun, Beykoz Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren avukat Altun, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Küfürlü şeriat paylaşımı sonrası gözaltına alınan Feyza Altun adliyeye sevk edildi

FEYZA ALTUN GÖZALTINA ALINDI

Avukat Feyza Altun, dün Twitter (X) hesabı üzerinden yayınladığı Farsça bir şiire gelen yoruma, "Şeriate s......" diyerek karşılık verdi. Altun bir süre sonra tweeti sildi ancak tepkiler dinmedi. Ünlü avukat hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'taki evinde arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasının ardından Altun gözaltına alınarak sağlık kontrolüne götürüldü.

Küfürlü şeriat paylaşımı sonrası gözaltına alınan Feyza Altun adliyeye sevk edildi

"HAKKINDAKİ TEK SUÇLAMA HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK"

Feyza Altun'un gözaltına alınmasının ardından avukatı Emrah Karatay, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: "Müvekkilim ve meslektaşım Feyza Altun ile Vatan Emniyet'te birlikteyiz. Kamuoyunda dolaşan birtakım yanlış ve art niyetli paylaşım ve haberlere istinaden bu açıklamayı avukatı olarak yapıyorum. Hakkında şeriat aleyhtarı tweetleri yüzünden başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. Hakkındaki iddia 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik'tir. Bunun dışında hiçbir suçlama bulunmamaktadır. İsnat olunan suçun kanunda tanımlanan şeklinin oluşmaması bir yana, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası olan, erteleme, paraya çevirme ve HAGB gibi alternatif hükümlerin alınması kuvvetle muhtemel olan bir suç isnadı nedeniyle, her gün adliyede olan, hakkındaki her şikayette daha çağrılmadan savcılığa ifade vermeye giden bir avukatı gözaltına almayı hukukla izah etmek, biz hukukçular için mümkün değildir. Türkiye'de rejim tartışmaları, 29 Ekim 1923'te son bulmuştur.

Küfürlü şeriat paylaşımı sonrası gözaltına alınan Feyza Altun adliyeye sevk edildi

"ŞERİAT SLOGANLARI ATANLARA HİÇBİR İŞLEM UYGULANMADI"

"Devletin dini İslam'dır" maddesi Anayasadan 1928 yılında çıkarılmıştır. Laiklik 1937 yılında Anayasaya girmiş, yürürlükte olan Anayasamızla da laiklik, Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez kuralı haline gelmiştir. Bugün, şeriat taraftarları, Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükmünün hilafına beyanlarda bulunurken bunu görmezden gelen, adliye koridorlarında şeriat sloganları atanlara hiçbir işlem uygulamayan savcılık makamının, kışkırtıcı dahi olsa, şeriat karşıtı beyanları nedeniyle bir avukatı gözaltına almasını, hukuka çalınmış bir şerh olarak görüyoruz. İşlemediğini bildikleri bir suç nedeniyle müvekkilim hakkında uygulanan gözaltı kararı dahi saçma iken tutuklanması yolunda sosyal medya çalışması yapan, galiz küfürlerle müvekkilimin şahsına saldıran kişiler ve basın kuruluşları hakkında ise suç duyurusunda bulunacağız. Müvekkilim buraya başı dik girmiştir. Buradan da başı dik çıkacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

SABAH SAATLERİNDE ADLİYEYE GETİRİLDİ

Sosyal medyadaki küfürlü şeriat paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan avukat Feyza Altun bugün sabah saatlerinde ise Beykoz Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren avukat Altun, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Küfürlü şeriat paylaşımı sonrası gözaltına alınan Feyza Altun adliyeye sevk edildi

Feyza Altun tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi

Kaynak: Haberler.com / Erdem Aksoy - 3.Sayfa

Beykoz Adliyesi Feyza Altun Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

500

Yorumlar (19)

Mülayim sert:

Bilim kültür Özgür düşünceye kimse pranga koyamaz dünyayı bilime teknolojiye önem veren gelişmiş ülkeler yönetiyor karanlık ve cahillikten beslenenlerin aydınlığa düşman olması Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı yapması gayet normaldir

70
107
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

sizin aydınlık dediğiniz dinsizliktir, ahlaksızlıktır. hiç kıvırma. gerçek aydınlanma, insanlık, adalet islamdadır. hemen afganistana bak demeyin. islam ülkeleri malesef batılıların alçak saldırıları sebebiyle bu durumda. eleştirilecekse önce onlara bakmak gerek

yanıt45
yanıt33
MÜCAHİD:

ecdadımız kurtuluş savaşında çanakkalede küffara (şeriat düşmanları) karşı bu kadın şeriata küfretsin diye mi kanını akıttı şehit oldu? öyleyse bilelim bir yerde bir yanlışlık yapıyoruz. ingiliz fransız yunan gelseydi başımıza kimseyi şeriata sövdütrmezlerdi çünkü yönettikleri cezayirden hindistandan biliyoruz dini özgürlük veriyorlar o yörenin halkına biz yerli müslüman türklere çok görülen özgürlük.

yanıt19
yanıt22
Spectrum:

Hem dinini yaşayıp hemde ilim ve fen alanında ilerleyebilirsin. Sabahtan akşama kadar insanlara fetva veriyorsun.. Az evvel kendi verdiğin muhteşem örnek gibi Sadece inanç ile yaşamak, Birşeylerin önlemini almayıp Allah yardım eder nasılsa diye beklemek, seni batılıların alçak saldırılarına maruz bırakır. Allah akıl vermiş ama henüz nasıl kullanılır öğrenemedin

yanıt1
yanıt1
İbrahim Hilmi:

Atatürk de Tayyip Erdoğan da sadece bir insandır. Putlaştırmayın. Kişi sevdiği ile beraberdir. Ahirette sizi ikisi de kurtarmaz

126
9
yanıtYanıtla
Engin Savaş:

Ahirette inanmadıkları için bunların ilahları Atatürk ve Erdoğan gibi adamlardır.

yanıt7
yanıt2
Ercan cıftcı:

Amaç reklam ve para. Daha çok kazanacağını bilse anında İstiklal caddesinde soyunur bu tipler.

82
37
yanıtYanıtla
NeverGu:

Atatürk'e küfür ve hakaret ettiği için Veba hastalığı gerekçiliği ile serbest bırakılan sakallı bir dayı vardı.Veba hastalığı bildiğiniz üzere yayılabilen bir hastalık ve bu dayı kendi kebapçısında işine devam etmekte.Aynı tepkiyi Feyza hanımdan bekliyorum Vebayım desin çıksın en mantıklısı

50
45
yanıtYanıtla
Engin Savaş:

Öncelikle kimse kimseye tabki hakaret etmesin tabi. Ama Biri Allah'ın ve İslam'ın kutsalı, diğeri ise Allah'ın yarattığı ve insanların ilahlaştırdığı bir insan. Aynı şey mı?

yanıt21
yanıt17
NeverGu:

Yorumu beğenmeyen arkadaşlar var ben O kadının ettiği küfürü doğru bulmuyorum ama Adalet herkes için Adalet.Birilerinin keyfine göre hüküm veriliyorsa o ülkeden bir şey beklemeyin

yanıt12
yanıt5
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title