Haberler

Marmara'da batan gemi su altı robotuyla görüntülendi! Mürettebatla ilgili detay endişe verici

Güncelleme:

Marmara Denizi'nde su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin yeri tespit edildi, bugün dalış yapılması bekleniyor. Dün gece su altı robotuyla alınan görüntüleri inceleyen ekipler, mürettebatın geminin içinde olmadığını tahmin ediyor.

İmralı Adası güneyinde batan kuru yük gemisindeki mürettebatı arama çalışmalarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Dün gece su altı robotuyla görüntülen gemi için bugün dalış yapılması bekleniyor.

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıktıktan sonra fırtınaya yakalanıp İmralı Adası açıklarında batan mermer tozu yüklü gemide bulunan 6 mürettebattan halen haber alınamadı. Arama çalışmaları gece boyunca da devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan, karadan ve denizden arama çalışmaları yeniden hız kazandı.

Marmara'da batan gemi su altı robotuyla görüntülendi! Mürettebatla ilgili detay endişe vericiMarmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi

GEMİNİN İÇİ GÖRÜNTÜLENDİ

Gece saatlerinde ise ekipler 51 metre derinlikte olan geminin yanına su altı robotuyla inerek içine baktı. Mürettebatın geminin içinde olmadığı tahmin ediliyor. Ekipler tarafından görüntülenen gemi için bugün hava şartları el verirse balık adamların dalış yapması bekleniyor.

Marmara'da batan gemi su altı robotuyla görüntülendi! Mürettebatla ilgili detay endişe verici

"DENİZDE VE SAHİLDE ARAMA FAALİYETLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİLECEK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Yapılan çalışmalar neticesinde, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin elli bir metre altında tespit edilen geminin, gece Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzce ROV cihazı ile yapılan sörveyinde Batuhan A gemisi olduğu kesinleşmiştir. Bugün sabah saatlerinden itibaren anılan batığa dalış faaliyeti gerçekleştirilecek olup, denizde ve sahilde arama kurtarma faaliyetlerine de aralıksız devam edilecektir."

Öte yandan kriz merkezi de Mudanya'dan Karacabey'in Kurşunlu bölgesine taşındı. Halen bölgede Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi ve Ulaştırma Bakanlığı'na ait çok sayıda arama kurtarma ekibi ve deniz ve hava unsuru bulunuyor.

Marmara'da batan gemi su altı robotuyla görüntülendi! Mürettebatla ilgili detay endişe verici

Marmara'da batan gemi su altı robotuyla görüntülendi! Mürettebatla ilgili detay endişe verici

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Marmara Denizi Marmara Ulaşım Güvenlik 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

hepdoğruyusöyleyenbiri:

Batan Gemi'de neden beklesinler anlık müdahale gerekliydi. Batarken çekilen resimleri var. Anlık müdahalede birileri kurtulabilirdi.

124
13
yanıtYanıtla
süleyman koç:

anlık müdahaleyi kim nasıl yapıcaktı.. o havada yardım ekibi oraya nasıl gidicek ti? hava güllük gülistanlık mıydı

yanıt4
yanıt8
Onemli Degil:

Baska Ulkeler Okyanusda Mudahale Ediyor, Bizim Ulkede Marmara Denizinde Gunlerdir Gemiye Daha Ulasamadilar, Goz Gore Gore Batti, Herkez Ahkam Kesip Durdu..Neden ? Onceden Periodik Tatbikatlar Yapilmadigi, Gorevlilerin Standartlari Olusturulmadigi Icin..

56
16
yanıtYanıtla
süleyman koç:

nerde olursa olsun, görüntüleri izlediniz sanırım. dalga boyu 4 5 metreden fazla...böyle bir fırtınada , yardım için ne bot gidebilir nede helikopter..

yanıt4
yanıt4
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Düşüncelerinizi fikirlerinizi karşınızdakine hakaret etmeden neden ifade edemiyorsunuz!

55
7
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Su altı robotu bozulursa Murat Kurum'a dava açabilirler dikkat edin.

10
34
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

muhtemelen batmasına aldığı yük neden oldu araştırılsa ortaya çıkar

19
22
yanıtYanıtla
Est Este:

yüksüzde batabilir. ihtimal çok. biraz matematik çalış, ekmek yeme Balıkye,

yanıt55
yanıt40
Denizci:

Marmara adasından yüklediğine göre büyük ihtimalle mermer yükü vardı iki deniz yedi yük kaydı ve gemi bir tarafa yatınca eski zaten ambar kapaklarından su girince taş gibi hızlı batmıştır

34
1
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Anlamadığım , hava muhalefeti nedeniyle Helikopter kalkmamış , uçmamış. Bunlar bu havalar için değil miydi , normal havada zaten ihtiyaç yok onlara

22
12
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title