Haberler

Başakşehir'de sitedeki kediyi işkenceyle öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karar kaldırıldı

Güncelleme:

İstanbul Başakşehir'de bir sitenin asansöründeki kediyi defalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan için verilen, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı bir üst mahkemece kaldırıldı. Kararda, "Kedi kaçmaya çalışmasına rağmen sanık yaklaşık 5 dakika boyunca kediyi kovalayıp tekmeleyerek ve üzerine basıp ezerek öldürdü." ifadelerine yer verildi. Mahkeme verilen kararın bu tür olaylara karışan kişilere hoşgörü ile yaklaşıldığı izlenimi uyandırabileceğini belirtti.

İstanbul Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karar üst mahkeme tarafından kaldırıldı. Üst mahkeme kararında kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirip yaklaşık 5 dakika boyunca kediyi kovalayıp tekmeleyerek ve üzerine basıp ezerek öldürdüğünü belirtti. Mahkeme verilen kararın bu tür olaylara karışan kişilere hoşgörü ile yaklaşıldığı izlenimi uyandırabileceğini belirterek "Bu tür fiillere eğilimi olan kişileri cesaretlendirebileceği gibi bireylerin bu kapsamda devlete ve adalet mekanizmalarına olan güvenlerini de zedeleyeceği açıktır." ifadelerine yer verdi.

Başakşehir'deki bir sitede 1 Ocak'ta meydana gelen olayda, İbrahim Keloğlan, Eros isimli kediyi dakikalarca döverek ölmesine neden olmuştu. Sanık Keloğlan hakkında Küçükçekmece 16. Asliye Mahkemesi tarafından 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Verilen ceza iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 3 aya düşürülüp hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Verilen karara İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden avukat Hafize Hilal Koçak itiraz etmişti.

Başakşehir'de Kediye İşkence Davasında Verilen Karar Kaldırıldı

"KEDİYİ 5 DAKİKA BOYUNCA KOVALAYIP TEKMELEYEREK VE ÜZERİNE BASIP EZEREK ÖLDÜRDÜ"

Dosyayı inceleyen Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık İbrahim Keloğlan'ın "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan yapılan yargılama sonucunda Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini belirtti. Olaya ilişkin incelenen görüntülerde Keloğlan'ın site sakinleri ve müşteki tarafından beslenip bakımı yapılan kediyi asansörde görmesi üzerine saldırıp tekme vurduğu, kedi asansörden kaçtıktan sonra peşinden giderek koridora sıkıştırdığı, kapıları kapatıp kedinin kaçmasını engelleyerek defalarca tekme attığı, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirip yaklaşık 5 dakika boyunca kediyi kovalayıp tekmeleyerek ve üzerine basıp ezerek öldürdüğü kaydedildi.

"ÖLDÜRME OLAYI ACIMASIZCA VE ZALİMCE GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Sanığın ısrarlı takip ederek yaklaşık beş dakika boyunca acımasızca ve zalimce gerçekleştirdiği öldürme olayında kusurunun ağırlığı, suçun işleniş biçimi, ortaya çıkan kastının yoğunluğu göz önüne alınarak temel cezanın üst hadde yakın olacak şekilde belirlenmesi gerektiği kararda kaydedildi.

Başakşehir'de Kediye İşkence Davasında Verilen Karar Kaldırıldı

"HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA KARAR VERİLMESİ BU TÜR FİİLLERE EĞİLİMİ OLAN KİŞİLERİ CESARETLENDİREBİLİR"

Kararda "İşlenen suç ile verilen cezalar arasında orantısızlık olması ya da hiç ceza verilmemesi durumunda bu tür eylemlerin önlenmesini sağlayabilecek caydırıcı bir etki ortaya koymaktan oldukça uzak kalınacağı" ifadelerine yer verildi. Sanığın gerçekleştirdiği eylemin niteliği ve ağırlığı dikkate alındığında sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi, cezadan muaf tutulması sonucunu doğurabileceği belirtildi. Kararda "Ulaşılan bu sonucun bu tür olaylara karışan kişilere hoşgörü ile yaklaşıldığı izlenimi uyandıracağı ve bu tür fiillere eğilimi olan kişileri cesaretlendirebileceği gibi bireylerin bu kapsamda devlete ve adalet mekanizmalarına olan güvenlerini de zedeleyeceği açıktır." diye belirtildi.

KARAR KALDIRILDI

Sanığın gerçekleştirdiği eylemin niteliği ve ağırlığı dikkate alındığında sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi cezadan muaf tutulması sonucunu doğuracağından usul ve yasaya aykırı görülerek itirazın kabulüne karar verildi. Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına hükmetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Başakşehir Keloğlan İstanbul kedi Hayvan Hakları 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

BUĞRA EMRECİKSİN:

Bu kansız bir katildir, bunu halkın eline bırakın, bırakın ki toplum vicdanı rahatlasın. Kendini savunmaktan aciz zavallı bir hayvanı ezerek, işkence ederek öldüren insan insan değil insan bedeni içerisinde yaşayan şeytandır.

320
4
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

25 yıldır eğitim kurumlarının müfredatlarıyla oynayıp sayısız kere değiştirip böyle insanları yetiştireen cehabeyi kınıyorum .. bunun dinini sorsan acaba ne der diyede cok merak etmiyorum.

yanıt9
yanıt3
Kasim Ayaz:

zayıf masum bi canlıyı katletti bu caniye bide iyi hal mı uygulanıyo yazık!

272
4
yanıtYanıtla
Kasim Ayaz:

bu masum canlıyı katleten canavara iyi halmi uygulanıyo pes doğrusu

216
3
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

O kedi sorgu zamanı dile gelecek ve soracak vebalinin bedelini ödeyeceksin diyecek bu dünyada konuşamıyor ama inanan iman eden bilir

204
7
yanıtYanıtla
Riza GÜLMEZ:

Bu adam yarın birini öldürür ondan dolayı cezası üstüne basılarak verilmelidir...

181
4
yanıtYanıtla
Mira Sayar:

Halkın tepkisi sayesinde karar kaldırılmıştır yoksa elini kolunu sallayarak gezecekti cani.

173
5
yanıtYanıtla
bekir Kizildemir:

kimse yasattigini yaşamadan ölmez hz muhammed (SAV)

151
6
yanıtYanıtla
Ebu Huzeyfe:

Yeryüzündekilere merhamet edin ki gökyüzündekilerde size merhamet etsin …. Hayvanlara karşı bu kini nefreti anlamış değilim normal karşılamıyorum en azından 6 ay yatmalı ıslah edilmeli

90
1
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Güzel bir karar olmuş . O kediyi öldüren adamın kolu kırılırsa adalet yerini bulmuş olurdu.

78
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title