Haberler

Acılı Anne Hatice Yaka "İdam İstiyorum"

Acılı anne Hatice Yaka "İdam istiyorum" Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Murat Ünal'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlamış olduğu iddianame Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Acılı anne Hatice Yaka "İdam istiyorum"

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Murat Ünal'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlamış olduğu iddianame Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Murat Ünal'ın ablası Ümmü Ünal, ilk günden itibaren söyledikleri her şeyin doğru çıktığını, katillerin Azazil isimli korku filmini izledikten sonra filmden ilham alarak cinayeti işlediklerini itiraf ettiklerini söyledi.

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde geçtiğimiz yıl Kasım Ayı sonunda kaybolan ve 14 Ocak tarihinde cesedi bulunan Murat Ünal'ın ölümüyle ilgili ilgili tutuklanan 7 sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının istenmesinin ardından Ünal'ın annesi konuştu. Anne Hatice Yaka, idam istedi.

Suçluların hak ettikleri cezayı çekmelerini istediğini söyleyen Murat Ünal'ın annesi Hatice Yaka "Allah Devletimizden, medyadan ve Süleyman Soylu'dan ve Savcılarımızdan razı olsun. İçimiz biraz olsun rahatladı. Ben bu katiller için idamın çıkarılmasını büyüklerimizden istiyorum. İdam çıkarılsın bir kaçı ipe asılsın ki bir daha anaların yüreği yanmasın. Böylesine hunharca cinayetler işlenmesin. Bu katillerin karılarına ve analarına da bir çift sözüm olacak. Bu karılar kocalarının katil olduklarını bile bile nasıl yataklarına koyunlarına alıp uyuyabildiler. Anhalar nasıl oğullarına sofra kurup beraber yemek yiyebildiler. Allah onlara benim yaşadığım acılardan daha büyüğünü yaşatsın. Hepsinin soyunu kurutsun" dedi.

Olayın sebebi olarak gösterilen tarihi Tevrat'ın Harun Varış ve Celalettin Ceylan tarafından Suriyeli bir şahıstan gasp edildiğini öğrendiğini belirten Ümmü Ünal "Kardeşim Murat Ünal dahil bir çok kişi ile bu kitabın satılmasına aracı olması için görüşmelerde bulunmuşlar. Hatta kitabın eksik olduğu iddia edilen sayfasını bulabilmek için Cinciye bile gitmişler. Bu kitabı Celalettin Ceylan'ın bir yerlere gömdüğüne inanıyorum" dedi.

İddianame kabul edildi

İddianamede Avukat Hicran Ceylan, Harun Varış, Tuğrul Çakar, Derya Varış, Emre Avcı ve Beytullah Altıntaş hakkında tasarlayarak insan öldürmek ve kişinin ölümünden faydalanarak hırsızlık, Süleyman Ceylan hakkında tasarlayarak insan öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Cemil Karakoç ve Hasan Ataş hakkında delilleri saklama ve yok etmekten, Celalettin Ceylan ve Özkan Ak hakkında suçu ve suçluyu kayırmak, delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek suçlarından 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cumhuriyet Başsavcılığı Murat Ünal Manavgat Antalya 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title