Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenlerle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandıANTALYA - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, Antalya'da da çeşitli törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

ANTALYA - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, Antalya'da da çeşitli törenlerle kutlandı. Havanın yağışlı olması nedeniyle tören kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Antalya'da kutlamaların adresi olan Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlikler havanın yağışlı olması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Bunun yerine program hızlı bir şekilde Meltem Mahallesi'ndeki Antalya Kapalı Spor Salonu'na alındı. Yağışa rağmen Antalyalılar ve öğrenciler ellerinden Türk bayraklarıyla salona akın etti. Salona giren Vali Münir Karaloğlu,Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,Garnizon Komutanı Tahir Savran, kalabalığı selamladı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Tören kapsamında öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Program, Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını anlatan piyes ve halk oyunu gösterileri ile son buldu. Etkinliklere katılan öğrencilerin hep birlikte Türk bayrağı açması ise büyük alkış topladı.

Korkuteli'de halk salona sığmadı

Korkuteli'de Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yılını havanın yağmurlu olması nedeniyle Recep Gürbüz Kapalı spor salonunda düzenlenen törenle kutladı. Kutlamalara öğrenci velileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Recep Gürbüz Kapalı spor salonunda ilk olarak Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce ve Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

SİNOP - Sinop'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

94. yıldönümü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı valilik makamında Sinop Valisi Hasan İpek'in tebrikleri kabulü ile başladı.

İskele Meydanı'ndaki törende, Sinop Valisi Hasan İpek ve Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop halkının, öğrencilerin ve tören birliğinin bayramını kutladı. Türk bayrağının göndere çekilmesiyle birlikte İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sinop Valisi Hasan İpek, günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı.

Geçit töreninin tamamlanmasıyla İskele Meydanı'ndaki tören sona erdi.

İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Vali Hasan İpek, Sinop AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİTLİS - Bitlis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin 94. yıldönümü etkinlikleri, İsmail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen bir programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, kutlama programına katılanların bayramlarını kutladı.

İsmail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen törende Vali Ustaoğlu, halk oyunları ekibine eşlik ederek halay çekti.

Törene Bitlis Valisi ve Belediye Başka Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitlis Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, Alay Komutanı Albay Erhan Demir, vali yardımcıları Murat Kütük ve Tolga Polat, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, kurum amirleri, öğrencilere ve vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bitlis'in Tatvan, Ahlat, Adilcevaz ve Güroymak ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

KOCAELİ - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 94. Yıl dönümü Kocaeli' de de coşkuyla kutlandı.

Kocaeli Valiliği'nin önünde gerçekleştirelen kutlamalara Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EDOK Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin başlangıcında Vali Aksoy ve Başkan Karaosmanoğlu geçit töreni ile halkı selamladı.

Tören de konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Türk milletinin en büyük hazinesi de milli birlik ve beraberliğidir. Cumhuriyet Türk milleti için sadece bir yönetim şekli değildir. Aynı zamanda en kapsamlı gelişme hamlesidir. Cumhruiyet dönemi Türk milletinin her alanda çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek için çaba sarf ettiği ve bu uğurda yapılan çalışmaların başarıya ulaştığı bir dönemdir" diyerek vatandaşların bayramını kutladı.

Konuşmanın ardından resmi geçit töreninin yapılamasıyla program sona erdi.

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan'ın Kaymakamlık makamında ilçe protokolünü kabul etmesiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması saat 10.30'da Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumunda düzenlenen törenle devam etti.

Stadyumu dolduran binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen tören; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan'nın öncülüğünde, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in öğrenci ve halkla bayramlaşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Ödül dağıtımı sonrasında ise okulların Ayvalık Belediyesi'nin efsanevi olarak nitelendirilen bando takımının eşliğinde gerçekleştirdikleri geçiş töreni ilgiyle izlendi.

Ayvalık'taki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 19. 00'da Öğretmenevi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar dev Fener Alayı ile tamamlandı.

EDİRNE - Edirne'de, Cumhuriyet'in 94'üncü kuruluş yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programları kapsamında ilk tören Edirne Valilik binasında Vali Günay Özdemir'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Sabah saat 09.00'da valilik makam odasında başlayan kabul törenine başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün olmak üzere il protokolü katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Edirne Talatpaşa Asfaltı üzerinde geçit töreni yapıldı. Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, askeri erkan, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Edirneli vatandaşlar katıldı.

KARABÜK - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabük'te düzenlenen resmi tören ile kutlandı.

Valilik makamında kabullerin ardından hava muhalefeti nedeniyle Soğuksu Kapal Spor Salonu'nda ve Karabük Valisi Kemal Çeber'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve protokol üyeleri ile öğrenciler, gaziler, KARDEMİR işçileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Karabük Valisi Kemal Çeber ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, salonda bulunanların bayramını kutladı.

Daha sonra günün önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu tören de halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Törende, Safranbolu 125'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı askerlerinin mehter marşı ile yaptığı gösteri ile salonda büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Törende ayrıca bayrak taşıyan bir öğrenci baygınlık geçirdi.

MANİSA - Manisa'da 29 Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Manisa'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından Hükümet Konağı önünde resmi bayramlaşma ve resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

BAYBURT - Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü Bayburt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törene Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Ayaz, Garnizon Komutan Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete MemişBayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Antalya 29 Ekim Genel Haberler

title