Haberler

Çeşitli İllerde Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenlendi

Güncelleme:

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Erzurum Valiliği tarafından, Palandöken Dağı'ndaki bir otelde verilen resepsiyona, Vali Ahmet Altıparmak, İran Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, kamu kurum müdürleri ile askeri erkan katıldı.

Kutlamalar kapsamında valilik tarafından ilk kez Kızılay Şube Başkanı 88 yaşındaki Mithat Turgutcan'a "Cumhuriyet Onur Ödülü" ve beratı verildi. Turgutcan'a ödülü ve beratını takdim eden Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, bugün herkes için çok özel ve Türk milleti için anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin 90. yılını kutladıklarını ifade eden Altıparmak, "Cumhuriyetimize sahip çıkarken, onun değerlerine de sahip çıkmak zorundayız. Onun özellikle yaşayan değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Erzurum için ilk olan 2013 yılı cumhuriyet onur ödülünü de Sayın Mithat amcamıza vermeyi, arkadaşlarımızla oybirliğiyle kabul etmiş olduk. İnşallah bu bir başlangıç, bundan sonra her cumhuriyet bayramında Erzurum'un değerlerine bir onur ödülünü vermek gelenek olarak yetişsin istiyorum" diye konuştu.

Pasta kesiminin ardından, Türk Telekom Atlama Kuleleri, Tarihi Aziziye Tabyaları başta olmak üzere kentin belirli noktalarından havai fişek gösterisi yapıldı.

Kars

Kars'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında havai fişek gösteri düzenlenerek, gökyüzüne dilek balonu bırakıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen resepsiyonun ardından valilik binası bahçesine geçen Vali Eyüp Tepe ve eşi Emine Tepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, gökyüzüne dilek balonu bıraktı. Bahçeden bin adet havai fişek atıldı. Şehrin değişik yerlerinden görülebilen havai fişek gösterisi, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Vali Tepe, gösterinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, cumruriyetin 90. kuruluş yıl dönümünü heyecan ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Kutlamalar kapsamında valiliğin bahçesinde güzel bir havai fişek gösterisi yapıldığını ifade eden Tepe, "Cumhuriyeti biz kolay kurmadık ve kolay bulmadık. Dolayısıyla ne kadar coşkuyla kutlasak azdır. Bugün 90'ıncı yılına yakışır bir kutlama olduğunu düşünüyorum" dedi.

Iğdır

Iğdır'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir düğün salonunda düzenlenen resepsiyona Vali Ahmet Pek ve eşi Ayfer Pek, 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Kalyoncu, eşi Figen Kalyoncu, İl Jandarma Komutanı Albay Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Pasta kesiminin ardından program sona erdi.

Ardahan

Ardahan Valiliği tarafından, Karagöl mahallesindeki Tarihi Kongre Binası bahçesinde düzenlenen resepsiyona, Vali Seyfettin Azizoğlu ve eşi Nilgün Azizoğlu, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez ve askeri erkan katıldı.

Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bugünlere ulaştırdıklarını belirterek, cumhuriyetin ilelebet yaşatılacağını ve buna gerekli katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

Davetlilerle tek tek ilgilenen Azizoğlu, gazilerle de sohbet ederek, "Gazilerin bizde ayrı yerleri var. Her zaman devlet onların yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. En küçük bir sıkıntıları dahi olsa bizler ona ortak oluruz" dedi.

Program kapsamında Ardahan Kalesi'nde havai fişek gösterisi yapıldı.

Ağrı

Ağrı Valiliği tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İbrahim Çeçen Üniversitesi salonunda düzenlenen resepsiyona, Vali Mehmet Tekinarslan, Tuğgeneral Mehmet Büker, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Derviş Ahmet Güllerci, İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Tekinarslan, yaptığı konuşmada, birlikte kurulan cumhuriyeti ancak birlikte yaşatmanın mümkün olduğunu ifade ederek, "Büyük bir milletin evlatları olarak tarihimizin hiçbir döneminde masumlara asla zulüm etmemiş bir milletiz. Millet olarak övüneceğimiz her şeye sahibiz. Bundan sonra bize düşen burada gördüğümüz bu birlikteliğimizi canlı tutmaktır. Birbirimizi sevdikçe, birbirimizi yürekten kucakladıkça bütün dünyanın umudu, bütün dünyanın gözbebeği bir devlet, bir millet olma yolunda hızla ilerleriz" diye konuştu.

Kutlamalar kapsamında, Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Mustafa Aydın atıştı. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title