Haberler

28 Şubat Davası'na Yarın Devam Edilecek

Davanın 52. duruşması saat 09.30'da başlayacak.

ANKARA - 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 9.30'da başlayacak. Duruşmada, sanık savunmalarının alınmasına devam edilecek.

Davanın, 19 Aralık 2013'deki son celsesinde mahkeme, tutuklu sanıklar emekli Orgeneral Çevik Bir, dönemin Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Kenan Deniz ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar vermişti. Bu tahliyelerin ardından davada tutuklu sanık kalmadı.

Mahkeme, tahliye gerekçesi olarak "delillerin karartılma ihtimalinin olmaması, sanıkların tutuklulukta kaldıkları süreyi" göstermişti.

Duruşmalarda şimdiye kadar, savunmasını yapanların isimleri şöyle:

"Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Aslan Güner, Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi ve Hikmet Köksal, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli koramiraller Altaç Atılan ve Aydan Erol, emekli Korgeneral ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, emekli korgeneraller Vural Avar, Çetin Saner, Köksal Karabay, Hakkı Kılınç, Metin Yavuz Yalçın, Mustafa Bıyık, Tevfik Özkılıç ve Ahmet Ziya Efeer, emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Kenan Deniz,  Fuat Büyükcivelek, Ersin Yılmaz, Mehmet Başpınar, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Şevket Turan, Ünal Akbulut ve  Yücel Özsır, emekli tuğgeneraller İdris Koralp, Ünal Akbulut, Metin Yaşar Yükselen ve Refik Zeytinci ve Mehmet Faruk Alpaydın, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer, emekli albaylar Hüsnü Dağ, Ruşen Bozkurt, Oğuz Kalelioğlu, İbrahim Selman Yazıcı, Serdar Çelebi, Orhan Nalcıoğlu, İsrafil Aydın, Cengiz Çetinkaya, Ahmet Ziya Öztoprak, Cengiz Koşal ve Salih Eryiğit, Yahya Kemal Yakışkan, Mehmet Şinasi Çalış, Osman Bülbül, Ziya Batur, Yahya Cem Özaslan, Ümit Şahintürk, Bahaddin Çelik, Veli Seyit, emekli Yüzbaşı Mustafa Babacan ve Yüksel Sönmez,  Astsubay Adem Demir ile muvazzaf Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, muvazzaf Albay Seyfullah Sönmez."

Mahkeme, savunmasını tamamlayan bazı sanıkların da  duruşmalardan vareste tutulmasına karar vermişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Erol Özkasnak Çevik Bir 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

ALİarcil_1971@hotmail.com:

103 sanıklı davada sadece 1 gariban Assubay var, o arkadaşımızı da zorla yaptıkları suçu üzerine yıkmak için bulaştırmışlardır, zaten en güzel yaptıkları iş; yaptıkları suçları gariban bir Assubayın üstüne yıkıp suçtan sıyrılmaktır. Ama bu sefer sivil yargı olaya bakınca Assubaya yıkamamışlar, çok üzüldümmmmm

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title