Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Manavgat, Kumluca, Akseki, Alanya, Serik ve Gazipaşa ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Manavgat ilçesindeki etkinliklerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile vatandaşların katıldığı törende öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Manavgat'ta okullar arasında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kumluca

Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Karatepe Stadı'ndaki etkinliklerle devam etti. Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Gürcan Yıldırım ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya öğrencilerin bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin yapıldığı törende, 15. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvasında dereceye giren takım ve sporculara kupa ile madalyaları verildi.

Akseki

Akseki ilçesindeki etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Sarıkaya, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü imdat Mithat Bağcı, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmak olduğunu söyledi. Atatürk'ün en iyi yönetimin milli iradeye dayanması gerekliliğini savunduğunu anlatan Bağcı, TBMM'yi açtığı günü çocuklara armağan ettiğini kaydetti. Çocuklara bayram armağan edilen tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Bağcı, dünyanın dört bir yanındaki çocukların bu bayramda Türkiye'de buluştuklarını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bıraktığı büyük bir miras olduğunu dile getiren Bağcı, "Bu Bayram dil, din, ırk ayırımı yapmadan tüm dünya çocuklarını kucaklar. Bu bayram Türk çocuklarımızın simgesidir" dedi.

Öğrencilerce hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından "100 temel eser kitap okuma" yarışmasında dereceye giren 5 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.

Serik

Serik ilçesinde belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduktan sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklere geçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920 tarihinin zulüm, baskı ve işgallere karşı milletçe şahlanıldığı bir tarih olduğunu söyledi.

Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve vatandaşların katıldığı törende öğrenciler tarafından şiir okundu, çeşitli gösteriler yapıldı. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Gazipaşa

Gazipaşa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde öğrenciler tarafından sunulan gösteriler vatandaşlarca büyük ilgi gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, törende yaptığı konuşmada, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözüyle ülkeyi ilgilendiren siyasal, ekonomik, iç ve dış her türlü kararların sadece Türk ulusu tarafından verilebileceğinin vurgulandığını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara ve gençlere büyük önem verdiğini vurgulayan Aktaş, "Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olduğumuz açıktır" dedi.

Törene, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Adil Çelik ile vatandaşlar katıldı.

Alanya

Alanya'da Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve vatandaşların katılımıyla İskele Meydanı'nda tören düzenlendi.

Alanya'daki öğrencilerin yanı sıra Litvanya, Letonya, Polonya, Finlandiya ve Rusya'dan gelen öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığınca öğrencilere uçurtma ve kitap hediye edildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

23 Nisan Alanya Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title