Haberler

22. Ceviz Kültür ve San At Etkinlikleri Ön Hazırlık Çalışmaları Başladı

Kaman Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 11-12-13 Ekim 2013 tarihlerinde 3 gün olarak gerçekleştirilecek olan Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'nin 22.si için çalışmalar devam ediyor.

Kaman Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 11-12-13 Ekim 2013 tarihlerinde 3 gün olarak gerçekleştirilecek olan Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'nin 22.si için çalışmalar devam ediyor.

Dünyaca ünlü cevizimin tanıtılması ve pazar payının artırılması çalışmalarının yanı sıra yöre halkının kaynaşması ve kültürünün yaşatılması amacıyla Kaman Belediyesi tarafından 1989 yılında başlatılan Ceviz, Kültür ve Sanat Festivalimizin bu yıl gerçekleştirilecek olan 22'inci buluşması için oluşturulan tertip komitesi çalışmalarını sürdürürken Başkan Talu, çıtayı yüksek tutmak anlamında ilçedeki tüm siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerinin görüş, fikir ve önerilerini almak üzere bir toplantı yaptı.

Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya MHP İlçe Başkanı Yaşar İhsan Çelebioğlu, Ziraat Odası Başkanı Selami Kayhan, Esnaf Odası Başkanı Sinan Timurhan, Gazeteci Muzaffer Aktürk, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Şahin, Ceviz Derneği Başkanı Özkan Köysüren, Belediye Ceviz Koordinatörü Arif Göçmen, Belediye Encümenleri Ahmet Uğurlu, Hanifi Göçmen, Mücahit Şahin, Bayram Özdemir ve Ünsal Baş, Kütüphane Müdürü Mehmet Ali Çetin, Belediye Kültür Müdürü Saffet Sarışık, Sosyal İşler Sorumlusu Nuri Satılmış ve Başkan Danışmanı Tekin Var katıldı.

Organizatör firmalar ile görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Talu, "İlçemizde bulunan kurum, kuruluş ve özel işletmelere sunduğumuz sponsorluk tekliflerine şuana kadar cevap veren olmadı. Yalnız, Çankaya Belediye Korosu ile Gölbaşı Belediyesi Zeybek Ekibi festivalimize katkı sağlayabilecekler.

Çıtayı yüksek tutmak istiyoruz, parayla alakalı bir durum ama 9 günlük bayram tatili öncesinde ilçemize gelen hemşerilerimizin de festivalimize katılmalarını sağlamak amacındayız. Bu festivali 3 güne yayarak 11-13 Ekim tarihleri arasında kutlayacağız. Konsept zenginliği için öneri ve isteklerinize göre festivalimizi bu toplantıdan çıkan sonuca göre şekillendireceğiz" dedi.

Toplantıda, yapılan anket sonucuna göre belirlenen sanatçıların fiyatları ve klipleri değerlendirilirken, üzerinde mutabık kalınan listeye göre kesin olmamakla birlikte ilk gün yerel mahalli sanatçılar, birinci gün Hüseyin Kağıt, ikinci gün İsmail Altunsaray ve Ahmet Şafak ile üçüncü gün ise Ahmet Tekkuş ile birlikte Yıldız Tilbe ya da Gülşen konserlerinin gerçekleştirileceği öğrenildi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Aktürk İbrahim Şahin Kayhan Kaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title