Haberler

20. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe Kazandı

Güncelleme:

Galatasaray'ı mağlup eden Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Heredia "Galatasaray'ı yenmek değil bizim için kupa önemliydi" dedi.

20. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray'ı 62-45'lik skorla mağlup eden Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü İspanyol Roberto Inigue de Heredia, "Sadece Galatasaray'ı yenmek değil bizim için kupa önemliydi. İlk önemli maçımdı. Takım bütün enerjisiyle kalbinden ve yürekli oynadı. Çok mutluyum ama zor bir karakterim var, geleceği düşünmeye başladım" dedi.

İspanyol antrenör de Heredia, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere şampiyonluğu değerlendirdi. Galatasaray'ın maça çok iyi başladığını anlatan Heredia, "İlk 20 dakikadan sonra maçı kontrolümüze aldık. Savunmada 45 sayı yedik, bu bizim için önemliydi yalnız hücum için biraz daha çalışmaya ihtiyacımız var. İyi savunma aynı zamanda iyi hücumu da getiriyor" diye konuştu.

"Takım gibi oynadık, bu benim için çok önemliydi, oyuncularımız tebrik ediyorum" diyen İspanyol antrenör, "Benim için şu anda maç bitti, bir sonraki maç bundan sonra daha önemli. Yarından sonra diğer maçlara çalışmaya başlayacağız. Gelecek açısından takım olmak çok önemli. Benim için bireysel olarak takım olmak değil takım olgusu daha büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Heredia, sezona 20. Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla başladıklarını hatırlatılması üzerine ise, "Sadece Galatasaray'ı yenmek değil bizim için kupa önemliydi. İlk önemli maçımdı. Takım bütün enerjisiyle kalbinden ve yürekli oynadı. Çok mutluyum ama zor bir karakterim var, geleceği düşünmeye başladım" dedi.

Maçın kolay maç olmadığını anlatan Heredia, şunları kaydetti:

"Zor bir maç olacağını tahmin ediyorduk ve öyle oldu. Biraz daha çalışmaya ihtiyacımız var. Bütün takımlara saygı duyuyorum. Eğer saygı duymazsanız çok sorun yaşarsınız. Başarılı olmanız için saygılı oynamanız lazım. Türkiye Ligi'nde ve Eurolig'de çok maç oyanayağız, saygılı oynamak bize çok maça kazandıracaktır."

ESMERAL TUNÇLUER: "SEZONA KUPA İLE BAŞLAMAK ÇOK GÜZEL"

Fenerbahçe oyuncusu Esmeral Tunçluer de, "Sezona kupayla başlamak çok güzel. Bizim için çok önemli bir maçtı. Takım olarak çok fazla çalışma fırsatı bulamadık. Takım olarak ortaya koyduğumuz mücadele çok önemliydi. Kazandığımız için çok mutluyuz, güzel bir başlangıç oldu, bizi destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, savunma bölümünde 62 sayı yediklerini vurguladı.

Fenerbahçe'nin ribauntlarda bariz bir üstünlükleri olduğuna dikkat çeken Memnun, şunları kaydetti:

"Fizik olarak ezildik. Savunmada planladığımızı geliştiridik ama hücum edemedik. Bizim takımımız bu değil, çok daha ahaya gerçek oyunumuzu yansıtamadık. Bugün gerçek oyunumuzu yansıtamadık. Bu kadar geriye düştüğünüz zaman pek söyleyecek bir şey olmuyor. İkinci yarı onlar kaçtı, biz yakalamaya çalıştık ama maalesef olmadı. Bu takım bundan çok daha iyi ve kapasiteli bir takım. Önümüzdeki sezonda çok daha iyi mücadele edeceğiz. Amacımız bütün kupaları kazanmaktı bir tanesini kaybettik. Kapasitemizi en iyi şekilde sahaya yansıtarak, daha başarılı olacağız."

ŞAZİYE İVEGİN: "KAZANMAK İSTERDİK AMA OLMADI"

Galatasaraylı oyuncu Şaziye İvegin ise, "Ben dün her iki takım içinde temposu ve mücadelesi yüksek bir mücadele olacağını söylemiştim. Bugün de saha içerisinde gereken mücadele ve kavgayı verdiğimizi düşünüyorum. Ama bu yeterli gelmedi. Eminim ki bundan sonra çok daha akıllı oynayacağız" ifadelerini kullandı.

"Kazanmak isterdik, bunun için elimizden geleni yaptık ama yapabileceğiz bu kadar değil" diye konuşan İvegin, "Bundan sonrası daha iyi olacak. Çok daha iyi bir takım olacağız. Buraya gelen bütün taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün onları sevindirmek isterdik ama olmadı. Fenerbahçe'yi de kutluyorum" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Şaziye İvegin Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title