Haberler

2 - Londra'da Restoranlar İşleten Ünlü İşadamı 50 Yıl Sonra Gittiği Köyünde Gözyaşlarını Tutamadı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Sofra restoranlar zincirinin sahibi dünyaca tanınmış Türk işadamı Hüseyin Özer (66), 50 yıl sonra ziyaret ettiği Tokat'ta doğduğu köyde gözyaşlarına boğuldu. Mutluluk ve gözyaşlarının sel olup aktığı ziyareti DHA görüntüledi.

Tokatın Reşadiye ilçesinin Doğantepe köyünde fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hüseyin Özer, yıllar sonra doğduğu köyü ziyaret etti. Ziyaret öncesi oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Özer'i, hemşehrileri çoşkuyla karşıladı.

DEĞNEKLERLE KEÇİLERİ OTLATTI

Karlı ve soğuk bir kış günü doğup büyüdüğü mahalleyi, akrabalarını ve yaşadıklarını DHA'ya anlatan Özer, ilk olarak annesinin kabrini ziyaret etti. Annesinin mezarı başında dualar okuyan ünlü işadamı, daha sonra tıpkı çocukluk yıllarındaki gibi değnekle keçileri otlattı.

Bir elinde DHA mikrofonu diğer elinde değnekle keçileri otlatan Özer'in mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

KEÇİLER BANA YAŞAMI ÖĞRETTİ

Yıllar önce keçi çobanlığı yaptığı aynı yerde keçileri görünce eline değneğini alarak keçilerin arkasından koşan Özer, Keçiler bana yaşamı, yoktan var etmeyi öğretti. Hayatı ben onlardan öğrendim onlar benim en yakın arkadaşlarımdı diye konuştu.

Anne ve babasının küçükken ayrıldığını söyleyen Özer, çocukluk yıllarının acı hatıralarla dolu olduğunu belirterek, akrabaları tarafından horlandığını ve en ağır işlerde çalıştırıldığını anlattı.

Özer, Okumak istedim, okutmadılar. Ama pes etmedim. Kömürle duvarlara, değnekle toprağa yazıyordum. Yanında bir sığıntı gibi yaşadığım akrabalarımdan çok dayak yedim. Dedim ya; yine de pes etmedim dedi.

Çocukluk yıllarında insanlarda bulamadığı sevgiyi otlattığı keçiler de bulduğunu ifade eden Özer, Bir gün buralardan kurtulacağımı biliyordum. 11 yaşımda akrabalarımdan ayrıldım ve beş kuruşsuz Ankara'ta çalışmaya gittim. Bir iş bulup karın tokluğuna çalıştım. Ankara'da bir umumi tuvaletin içinde uyuyarak geçirdim zamanı. Biraz para biriktirince bir kömürlük tuttum diyerek şöyle devam etti

Hep yurtdışına çıkmayı ve İngilizce öğrenmeyi hayal ediyordum. Çalışmaya devam ettim'Daha sonra İstanbul'a gitmeye karar verdim. Orada ufak tefek işler de çalıştım.

KARNINI DOYURAN YAŞLI KADINA SARILARAK AĞLADI

Çocukken aç kaldığı günlerde kendisine yiyecek veren yaşlı komşusu ile köyün girişinde karşılaşan Özer, yaşlı komşusuna sarılarak hasret giderdi. Yaşlı komşusunun anlattıkları karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Özer, hıçkırarak ağladı. Bunun üzerine kendisine zaman zaman yemek verdiğini söyleyen yaşlı kadın da ünlü işadamına sarılarak ağladı.

Özer ile yaşlı kadının bir birine sarılarak ağladığını gören komşularda gözyaşlarına hakim olamadı. Özer, yaşlı komşusunun elini öperek helallik istedikten sonra evden ayrıldı.

ÖZER'İN LONDRA'DAKİ HİKAYESİ;

Londra'ya gitmek için borç aldı

İstanbul'da iken Londra'ya gitmeye karar veren Özer, bir arkadaşından aldığı 40 Sterlin borç ile Londra otobüsüne binerek Londra'ya varıyor. Londra'nın Mayfair semtinde bir dönerci dükkanında işe başlayan Özer, bankadan aldığı kredi sayesinde çalıştığı kebapçı dükkanını satın alıp çalışkanlığı, cesurca aldığı kararlar sayesinde kısa sürede başarı basamaklarını hızla tırmanıyor. Özer, döner salonunu dünya kalitesinde Türk yemekleri yapan bir restoranta dönüştürüyor. İnsanlar önünde kuyruk oluyor. Restorant kısa sürede seçkin insanların gelmeye başladığı Londra'nın vazgeçilmez ünlü mekanlarından biri oluyor. Özer, restoranına büyükelçilerin rahatça gelip yemek yiyebilmesi için kurşun geçirmez cam taktırıyor. Restorantının önünden geçenlere tepsilerle ücretsiz ikramlar dağıtıyor.

Kendi soyadını taşıyan Özer ve Sofra restoranlarında Türk yemeğini geliştirip sağlıklı ve hesaplı menulerle restoranları Londra'nın en sağlıklı yemekler yapan restoranından biri seçiliyor. Yeni fikirler ve lezzetler içeren yemekler geliştirerek Kraliyet ailesi üyeleri ve Lordların tercih ettiği bir restoranta dönüştürüyor. Discovery Channel'ın, 'dünyanın en başarılı insanları' belgeselinde Hüseyin Özer'i dünyaya tanıtıyor. Hüseyin Özer insanlara yemekleriyle birlikte sevgi sunuyor. Yılmayıp çok çalışarak talihsizliğini gerçek bir başarı öyküsüne dönüştürüyor.

Özer'in şu anda Londra'da faaliyette bulunan 3 restoranı bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özer Londra Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title