Haberler

1Altın Madalyalı Sporcu Nevin Yanıt: "Çok Çalıştım Çok Emek Verdim Çok İnandım Ve Başardım"

"ilerleyen Yıllarda İlk 5 Diğer Yıllarda da İlk 3 İçinde Olacağıma İnanıyorum"

"İLERLEYEN YILLARDA İLK 5 DİĞER YILLARDA DA İLK 3 İÇİNDE OLACAĞIMA İNANIYORUM"

ANTRENÖR CÜNEYT YÜKSEL: "TÜRKİYE'DEN SPRİNTER ATLAYICI ÇIKMAZ DİYE BİR DÜŞÜNCE VARDI. AMA TABİİ Kİ ÇIKAR"

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engellide şampiyon olan Fenerbahçeli sporcu Nevin Yanıt ve şampiyonada yüksek atlama finalinde 23 yaş altı Türkiye rekoru kıran Burcu Ayhan basın mensuplarının karşısına çıktı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda yapılan toplantıda Nevin Yanıt, "Altın madalyayı Türkiye'ye getirdiğim için çok mutluyum. Çok çalıştım çok emek verdim çok inandım ve başardım. Bundan daha büyü bir mutluluk yok" diye sözlerine başlarken, Burcu Ayhan, "Çok mutluyum. Finale kalmak beni çok çok mutlu etti. Amacım dünyanın en iyileri arasında final yarışabilmekti bu hedefime ulaştım. Devamının geleceğine inanıyorum. İlerleyen yıllarda ilk 5 diğer yıllarda da ilk 3 içinde olacağıma inanıyorum" dedi.

Antrenör Cüneyt Yüksel ise, "Bugüne kadar Türkiye'de sadece uzun mesafede sadece Süreyya Ayhan'ın aldığı bir altın madalya vardı. Türkiye'den sprinter atlayıcı çıkmaz diye bir düşünce vardı. Ama tabii ki çıkar. Hayal ettiğiniz sürece düşünceleriniz olur. Mutluluk, 2-3 gündür duygu ve düşüncelerimizi anlatamıyoruz. Bundan sonra daha da iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Şube Kaptanı Fikret Çetinkaya ise, "Böyle değerli sporculara sahip olmaktan çok mutluyum. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Türk atletizmini yaptığı katkı yadsınanamaz. Başkan Aziz Yıldırım hep amatör branşların arkasında büyük destek veriyor. Ben daha önce federasyon başkanlığı da yaptım. 2007'de bu şubenin başına geldiğimde Fenerbahçe atletizmde iyiydi ama benim ölçülerime göre iyi değildi. Yeniden yapılanma içine girdik. Yüzde 90'ı değiştirdik, yeni stratejiler içine girdik. Değişimin içinde Cüneyt hoca ve ekibi en baştan itibaren yer aldı. Burcu da o günlerde yıldız takımında başlayan bir sporcuydu. Derecesinin 12,63'e inmesinde kulüp olarak bizim de katkımız var. Nevin büyük bombayı patlattı yabancıların 'Türkiye'den yüz engelci mi çıkar' dediği branşta altın madalyayı aldı. Burcu da devlerle final yarıştı 9. oldu. İleride madalyaya ulaşacağını tahmin ediyorum. Hayal kurmadan başarı gelmez. Kulüp olarak sporcularımız için hayaller kuruyor planlar yapıyoruz. Bu daha başlangıç Fenerbahçe'nin ve milli takımın ileride kazanacağı çok madalya var" diye konuştu.

Antrenör Cüneyt Yüksel, bundan sonraki hedefleri ise, "Birkaç diamond lig koşacağız. Gelecek seneyle ilgili Dünya Şampiyonası'nda açıkça şu anda planı tam yapmadım. Bu yarışlar bitsin beyinsel olarak dinlenelim tabiî ki Dünya Şampiyonasını düşünüyoruz. Hayal ettiğim en büyük olay olimpiyatlar. Asıl hedef o. 12.63 olimpiyatlarda 2. olmuştu. 12.50'leri koşturmayı düşünüyorum" diye açıkladı.

Nevin Yanıt, kendisini ise şöyle değerlendirdi:

"Antrenör ve sporcu kendini bilir. Performansın çok iyiydi. Bu yıl çok iyi çalıştım. Sadece bu yılla kıyaslamamak gerekir. Alttan gelen bir şeyler vardı. 2007 de Macaristan'da 23 yaş altı Avrupa şampiyonu oldum. 3 yıl sonra neden büyüklerde olmayayım diye kafama koymuştum. Bunun için antrenmanlarda kendimi biliyordum. Macaristan benim için çok önemli bir yarıştı. Kendimi gösterdim ki 6. engele de takılara 12.74'ü koştum. Birinci olacağımı ben zaten biliyordum. Kafama koymuştum. Stresli falan değildim. Bugün benim günüm olacak dedim ve oldu."

Nevin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her başarının altında bir hayat öyküsü vardır ama atletizme ilk başladığımda Cüneyt Yüksel'le hedefimi koymuştum. Hedeflerim Milli Takım'a girmek, Türkiye rekoru kırmak ve Avrupa'da başarıydı. Olimpiyatlarda madalya alacağımı söylüyordum hep. Bir şanssızlık olmazsa olimpiyatlarda da madalya almak istiyorum. Her zaman bazı yerlere kolay gelinmiyor. Çok çalışarak geliyorsunuz. Sabretmek gerekiyor. Yağmur çamur demeden antrenman yaptım. Bazen ağladığım zamanlar da oldu antrenman yağunluğuyla ilgili. Çünkü Mersin'de tartan pistimiz yoktu, ben toprak pistte çok çalıştım. Sırf teknik antrenmanları yapmak için Adana'ya gidip geldim. Yol yorgunluğu çektima ama yılmadım. İyi bir antrenörüm vardı. Birlikte kol kanat gerip her şeyin üstesinden geldik ki olimpiyatlara toprak sahadan gittim. 23 yaş altında Avrupa şampiyonu olup Mersin'e döndükten sonra gurur duydum. İnanmak çalışmanın yanında başarıyı artırıyor. Biz sadece inandık."

Yarışlara nasıl motive olduğu ile ilgili olarak ise Nevin, "Takı takmayı çok seviyorum? yarışta da bu durumun rakiplerimi daha çok etkilediğimi düşünüyorum. Bu onlarda bence baskı yaratıyor. "Ben rahatım iyim hiçbirşey umurumda değil" mesajı veriyor. Birinci olacağımı biliyordum finale böyle hazırlandım. Fenerbahçe'deyim, lig yarışına çıktığımda da tırnaklarım sarı lacivert oluyor. Küpelerim sarı oluyor" diye yanıtını verdi.

Cüneyt Yüksel Nevin'i yarış öncesinde motivasyon anlamında "Mp3'üne İstiklal Marşı'nı koy o seni motive etsin diye bu teklif benden gelmişti. Milli duygular insanı daha çok motive ediyor. Atletizm bireysel bir branş ama takım sporu gibi düşünmemiz lazım. Başarı ekip çalışmasıyla gelir. Fenerbahçe'nin büyük payı var, atletizm federasyonunun da payı var. Ama Nevin'in ve benim payım, bizi psikoloj olarak kötü ortamlara itiyor. Masör doktor bunlar ekibin içinde olmalı. Kanımca bundan sonra daha planlı programlı çalışmayla olimpiyatlarda madalya alabiliriz" diye konuştu.

Burcu Ayhan da Avrupa Şampiyonası'nda finalde yarıştığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Amacım dünyanın en iyileri arasında finalde

yarışabilmekti. Amacıma ulaştım. Devamının geleceğine inanıyorum. İlerleyen yıllarda ilk 5, diğer yıllarda da ilk 3 içinde olacağıma inanıyorum" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Şube Kaptanı Fikret Çetinkaya da, gelecek ile ilgili planları da şöyle anlattı: "Burcu için final hedefliyorduk. Yaptı. Nevin de madalya alır diye düşünüyorduk. Altın madalya kolay alınmadı. Altın Milli Piyango gibi oldu ama madalya da orada başarıydı. Altın olunca çok başka türlü oldu. Bu sene erkeklerde şanssız bir şampiyonlar ligi yaşadık. 3 yıl içinde Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı düşünüyoruz. Fenerbahçe olarak atletizm takımımız bayan ve erkeklerde 3 yıllık bir hedef koyduk. Sayın Başkanımız Yıldırım ile 1,5 -2 ay önce de görüştük. Hedefimiz büyük. Bir takım projelerimiz var önümüzdeki günlerde basında yer alacak. Ciddi dünya yıldızları var."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title