Haberler

19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası Edirne'de Yapılacak

19 yaş altı Balkan Badminton Şampiyonası 24 - 26 Mart tarihleri arasında Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve Türkiye'nin katımı ile Edirne'de yapılacak.

19 yaş altı Balkan Badminton Şampiyonası 24 - 26 Mart tarihleri arasında Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve Türkiye'nin katımı ile Edirne'de yapılacak. Türkiye'den 17 sporcununun katılacağı şampiyonada toplamda 43 milli sporcu yarışacak.

Şampiyona sonrasında ise Türk milli sporcular ara vermeden kampa girerek 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Gençler Takım ve Ferdi Şampiyonası'nda ülkemizi Fransa'da temsil edecekler.

TEK HEDEFİMİZ BALKAN ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Edirne'de yapılacak olan şampiyonanın Fransa'da başlayacak Avrupa Gençler Şampiyonası'nın bir provası niteliğinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "19 Yaş altı Balkan Badminton Şampiyonası'nda alacağımız başarılar, Avrupa Gençler Şampiyonası'nda alacağımız başarı için bize ışık tutacaktır. Ülkemizde yapılacak olan bu şampiyonada tek hedefimiz takım halinde Balkan Şampiyonluğu'dur. 2020 öncesi yapılacak olan turnuvalar sonunda inşallah Tokyo'ya en üst düzeyde katılacağımızı düşünüyorum. Bizim federasyonumuz ve diğer federasyonlara kaynakları seferber eden başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, daha fazla başarı ve ülkemizin güzel insanlarına daha fazla hizmet için desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

Edirne'de yapılacak olan şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek 17 sporcu şu şekilde:

KADINLAR: " Bengisu Erçetin, Nazlıcan İnci, Zehra Erdem, İlayda Nur Özelgül, Aliye Demirbağ, Büşra Ünlü, Naime Yılmaz, Kader İnal."

ERKEKLER: "Yusuf Yaşar, Kubilay Sadi, Yazgan Çalışır, Berkay Çiçen, Emre Sönmez, Mehmet Çapar, Serhat Salım, Baran Yüksel ve Tayfun Taşdemir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title